Viktoriáni mají za sebou druhý přípravný zápas, v Klatovech si tentokráte odbyl kapitánskou premiéru Roman Procházka. „Samozřejmě vím, proč mi tu pásku kluci dali,“ smál se po utkání, které se neslo duchu oslav 120 let místního klubu SK Klatovy.

„Cítím se dobře. Máme za sebou těžkou zátěž, taky nějaké běhání, takže je to příjemné zpestření,“ mluvil po zápase jeden z nováčků v týmu Pavla Vrby – Roman Procházka. Ten naskočil ke druhému poločasu zápasu do stoperské dvojice s Romanem Hubníkem, a to navíc s kapitánskou páskou na ruce. „Já samozřejmě vím, proč mi jí dali. Zase ale můžu říct, že jsem nosil kapitánskou pásku ve všech třech klubech, kde jsem byl,“ smál se po utkání slovenský záložník.

Procházka naskočil už v týdnu do prvního přípravného utkání na hřišti Senca. „Bylo to velmi podobné. Dnes tu bylo o něco více lidí, to je příjemné, když vidíte, jak už se lidé nemohou dočkat,“ těšilo novou posilu Viktorie, která má za sebou první týden v novém týmu. „Zvykám si v pohodě. Myslím, že zatím všechno klape bez problémů. Pomalu zapadám do kolektivu a postupně se sehráváme. Zatím to byly jen nějaké první tréninky a zápasy, ale bude to dobré,“ věří Procházka

„Ten první týden byl těžký, když do toho člověk naskočí, ale teď už si nohy postupně zvykají. Je to příprava, kterou musíme absolvovat, protože z ní pak budeme těžit půlku sezony,“ uvědomuje si hráč se zkušenostmi ze slovenské a bulharské nejvyšší soutěže.

Utkání v Klatovech bylo speciální také pro asistenta trenéra Zdeňka Bečku. „Já jsem tu hrál dva roky. Samozřejmě mám ke Klatovům trošičku větší vztah a vždycky se mi tady moc líbilo. Lidi tady na mě i na ostatní byli vždycky příjmení,“ vzpomíná na své působení v týmu svého dnešního soupeře.

Jako bývalý hráč klubu tak sledoval i mimořádně vyrovnaný vývoj divizní tabulky v letošní sezoně. „Samozřejmě jsem divizi sledoval. Vyrovnává se a to je dobře i pro fotbal v okolí obecně. Mladí kluci od nás pak mají více možností kam jít hrát. Čím více týmů v té divizi bude, tím je to lepší pro mladší fotbalisty,“ říká Bečka.

Spokojený mohl být i s průběhem utkání, které Viktoria vyhrála 6:0. „O ty branky tady moc nejde, musíme to mužstvo hlavně připravit na ligu. Zaplapánbůh, že se nikomu nic nestalo. Je dobře, že už jsme měli dvě jedenáctky a téměř všichni hráli na svých postech. Snad kromě Milana, který musel do obrany. Roman Procházka šel tedy taky na stopera, ale pro něj to není takový rozdíl.“

Fotogalerie