Šestnáctiletý talentovaný záložník Jiří Panoš podepsal novou víceletou smlouvu s Viktorií Plzeň.

V květnu absolvoval s reprezentací do 17 let mistrovství Evropy, následně se zapojil do letní přípravy s A týmem Viktorie. Během ní na sebe výrazně upozornil a v duelu s Kodaní si dokonce připsal svůj premiérový gól v prvním týmu. Vybojoval si tak místo v týmu trenéra Miroslava Koubka. Nyní podepsal šestnáctiletý talent Jiří Panoš s klubem víceletou smlouvu.

„Jde o mimořádně talentovaného hráče, který během posledních týdnů prokázal svůj obrovský talent. Svými výkony, přístupem i tréninkovou pílí nám ukázal, že si zaslouží i přes svůj velmi mladý věk své místo v A týmu,“ řekl na jeho adresu sportovní ředitel klubu Daniel Kolář. „Zároveň víme, že nelze nic uspěchat a stanovili jsme si jasný plán jeho fotbalového růstu. K tomu patří i to, že nyní podepsal víceletou smlouvu,“ doplnil.

„Je to pro mě splnění velkého snu. Každý den, každý trénink je pro mě obrovským zážitkem, snažím se makat a neustále se učit od zkušenějších spoluhráčů. Vím, že mě čeká ještě strašně práce, ale jsem odhodlaný každý den makat naplno,“ uvedl po podpisu smlouvy Jiří Panoš.

„Jiří Panoš patří bezesporu mezi nejzajímavější mladé hráče Česka. Svůj fotbalový potenciál prokazuje na úrovni mládežnických reprezentací, aktuálně svoje možnosti naznačil také v přípravě s prvním týmem Viktorie. Společně se sportovním vedením klubu pečlivě plánujeme další kroky tak, aby Jirka postupně rozvíjel svůj talent. Pro fotbal té nejvyšší úrovně má veškeré předpoklady," řekl Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest.