Dvě výhry 2:1 znamenající postup do dalšího předkola Evropské konferenční ligy. Viktoriáni zvládli i odvetu s Dynamem Brest na neutrální půdě v Jerevanu a nyní se již mohou těšit na velšský The New Saints. Jaké byly pozápasové dojmy nového kapitána FCVP Lukáše Hejdy, střelce prvního gólu Joela Kayamby a trenéra Michala Bílka?

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas, protože podmínky nebyly jednoduché, foukal hrozný vítr. Jsem rád, že jsme to zvládli tak, jak jsme to zvládli a nebyly to nervy. Škoda chyby ke konci utkání, kdy jsme soupeři nabídli gól. Jinak si ale myslím, že můžeme být spokojeni,“ hodnotí Michal Bílek.

„Nebyl to lehký duel, ale pomohli jsme si rychlým gólem. Hráli jsme, co jsme potřebovali – na rychlé brejky a soupeře jsme kromě nějakých dvou standardek do ničeho nepustili, takže jsme spokojení,“ doplňuje trenérova slova LukᚠHejda.

Zmiňovaný první rychlý gól vstřelil po krásné akci Joel Kayamba. „Věděli jsme, že jim ty prostory dokážeme otevřít. Dostal jsem skvělý balon a první dotek mi taky vyšel. Viděl jsem, že nemám na výběr, protože gólman spadl, tak jsem ho loboval,“ popisuje svou trefu. „Jsem rád, že jsme přidali i další branku a pořád makali, proto jsme zaslouženě postoupili,“ myslí si konžský záložník.

Viktoriáni tak i třetí soutěžní duel v sezoně vyhráli výsledkem 2:1. „Je to moc důležité. Sice to bylo vždy o gól, ale vítězství se počítá. Po psychické stránce nám to určitě pomůže,“ ví LukᚠHejda. „Jsme rádi za postup, to byl nᚠcíl. Teď se musíme připravit co nejlépe budeme moct na další zápas. Těším se! Snad přijde hodně lidí a bude to dobrý fotbal,“ přeje si stálice zadních řad FCVP.

Západočeši narazí ve 3. předkole Evropské konferenční ligy na The New Saints, který smetl Kauno Žalgiris celkovým skóre 10:1. „Bude nás čekat těžký soupeř, jejich výsledky budí respekt. Vyhráli i venku velkým rozdílem, určitě to bude kvalitní tým,“ je si vědom trenér Bílek. „Tohle je ale jenom začátek, protože nᚠcíl je postoupit do skupiny. Čeká nás ještě jeden nebo dva dvojzápasy a pokud budeme hrát stejně poctivě, tak věřím, že to zvládneme,“ má jasno Joel Kayamba.

Fotogalerie