První letní posilou plzeňské Viktorie se stal dvacetiletý slovenský záložník Jakub Hromada, který na západ Čech přichází na roční hostování s následnou opcí. Kmenový hráč UC Sampdorie je z angažmá v týmu obhájce nejcennější české fotbalové trofeje nadšen.

„V týmu se nám v poslední době moc nedařilo, takže jsem ani nečekal, že by podobná nabídka mohla přijít. Ale stalo se a já jsem moc šastný, že se všechno podařilo dotáhnout a doufám, že budu moci nejen tuto sezónu oblékat dres Viktorie,“ těší čerstvého viktoriána, který má za sebou zkušenosti z Itálie. „Viktoria Plzeň je mužstvo na evropské úrovni a v Itálii si vybudovala jméno i zápasy s Neapolí,“ popisuje. 

Jako šestnáctiletý odešel do týmu italského mistra Juventusu Turín. „Podepsal jsem tam tříletý kontrakt a měl jsem to štěstí, že jsem od začátku hrál se staršími kluky a stal jsem se součástí týmu, ve kterém figurovali i reprezentanti do jednadvaceti let. Z každého zápasu i tréninku jsem získal spoustu zkušeností,“ popisuje Hromada, který střídal úspěšnější období s méně šastnými. „Nebylo to vždycky jednoduché. Půl roku jsem díky zranění nehrál a pak se dostával do hry zpátky na hostování,“ přibližuje svůj fotbalový příběh Hromada.

V loňské sezóně vstřelil v patnácti zápasech nejvyšší slovenské soutěže pět branek. „Nikdy jsem nebyl nějaký střelec, ale v Senici jsem nastupoval trochu výše v záloze. Docela jsem se na téhle pozici našel a s tím přišly i góly. Pět branek v první seniorské sezóně mě opravdu těší,“ usmívá se nejnovější posila Viktorie Plzeň. Na západě Čech by měl v systému dvou defenzivních záložníků nastupovat právě na této pozici. „Je pro mě velkou výzvou a motivací být v mužstvu s takovými hráči, kteří ve Viktorii působí. Mám to jen ve svých rukou a udělám všechno pro to, abych získal své místo v prvním týmu,“ slibuje mládežnický reprezentant Slovenska.

Slovenští hráči se postupem času zařadili mezi opory plzeňského týmu. „Vím, že Slováky mají v Plzni rádi. Je dobrá vizitka, že tři slovenští reprezentanti z klubu jsou momentálně na Euru. Velmi se těším, že přicházím do kabiny, kde jsou právě i Slováci. Moc se těším, až všechny kluky poznám. Věřím, že nebudu mít problém zapadnout a budeme spolu výborně vycházet,“ dodává. 

Fotogalerie