Celkem 232 hráčů z mužských, ženských i mládežnických kategorií FC Viktoria Plzeň a SK Slavia Praha i letos svým pohybem podpoří lidi na vozíku. Oba A týmy budou sbírat kilometry pro Centrum Paraple přímo před fanoušky také během středečního klání. Během poslední společné akce se vybralo 250 000 Kč pro NTKD a i nyní se mohou zapojit i všichni fanoušci!

Dnešní vzájemný zápas slibuje vedle atraktivní sportovní podívané také podporu pro dobrou věc. Výtěžek z registrace každého hráče pomůže financovat služby Centra Paraple, které pomáhají lidem s poraněním míchy vrátit se zpátky do běžného života.

„Rádi se jako klub opět přidáváme k této akci a rádi ji podpoříme. Oba kluby tak navazují na předešlé aktivity, které předcházely vzájemným zápasům. Společně tak dáváme signál všem fanouškům a široké veřejnosti, že i velcí rivalové dokáží společně podpořit opakovaně dobrou věc, pomoci potřebným a ten pravý boj a rivalita se tak odehrává jen a pouze na fotbalovém hřišti,“ řekl Adolf Šádek, předseda představenstva a generální ředitel FC Viktoria Plzeň.

„Tato iniciativa je pro nás významným důkazem toho, jakým způsobem může fotbal sloužit jako nástroj pro pozitivní změnu a podporu těch, kteří to potřebují. Filosofií naší strategie pod názvem „Za hranice hřiště“ je reálně poukazovat na to, že na hřišti v rámci 90 min. jsme soupeři, nicméně mimo hřiště společně využíváme obrovské síly fotbalu k tomu měnit svět k lepšímu. Vážíme si toho, že Viktorie Plzeň se stala jedním z prvních celků, s nimiž spojujeme síly a dá se říci, že již tradičně vynakládáme naše úsilí ve jménu solidarity s těmi, kdo čelí obtížím v jejich životech. Chceme tuto tradici rozšiřovat za hranice hřiště. Za hranice rivality,“ řekl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

„Centrum Paraple je často prvním místem, kde se lidé s poraněním míchy setkají s nabídkou pohybových aktivit na vozíku. Sport je nejen motivace, vůle a schopnost překonávat překážky, ale důležitý prvek pro zvýšení odolnosti. Propojení s tradičním klubem ze stejné části Prahy nám dává velký smysl a děkujeme, že nás týmy SK Slavia Praha i FC Viktoria Plzeň podpoří i v letošním roce účastí v týmovém souboji virtuální Běhu pro Paraple,“ komentuje spolupráci David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Sbírejte kilometry pro dobrou věc i vy

Virtuálně se může do sportovní výzvy Běhu pro Paraple připojit každý. A už procházkou, během, nebo jízdou na kole, každý pohyb pro dobrou věc se počítá. Zjistěte více ZDE a podpořte společně s námi ty, kteří to potřebují. Virtuální Běh pro Paraple | PARAPLE

250 tisíc pro NTKD

Charitativní podtext mělo i poslední vzájemné dubnové utkání v Plzni. Nejvyšší představitelé obou klubů navštívili společně Nadaci pro transplantace kostní dřeně (NTKD) přímo na transplantační jednotce při hematoonkologickém oddělení FN Plzeň. Společně s fanoušky se pak podařilo vybrat částku 250 000 korun, která přispěje na pořízení rehabilitačního přístroje pro pacienty po transplantaci kostní dřeně. Všem, kteří se aktivně zapojili, moc děkujeme!