Již v pondělí před utkáním s Jabloncem si přímo ve Štruncových sadech budete moci prohlédnout nové Pamětní místo u Brány borců. Od 16:00 dojde ke slavnostnímu Uvedení klubových legend na toto Pamětní místo. Připravena je i unikátní společná autogramiáda Pavla Horvátha a Františka Plasse. Foto: Martin Pecuch

Oba byli ve své době výjimeční. Bavili fanoušky, připravovali či stříleli důležité góly a byli ozdobou plzeňské Viktorky – František Plass a Pavel Horváth. A teď společně zasednou za jeden stůl a budou se podepisovat fanouškům během unikátní autogramiády. Tu klub nachystal při příležitosti Uvedení klubových legend na Pamětní místo u Brány borců.

Ke slavnostnímu okamžiku dojde v pondělí 16. září od 16:00.

V rámci bohatého předzápasového programu slavnostně uvedeme hned 11 velkých jmen, která budou mít na Pamětním místě svou destičku. Již nyní lze říci, že se jedná o bývalé hráče či trenéry, kteří se v minulosti rvali významným způsobem za úspěchy červenomodrých barev a někteří z nich budou tomuto slavnostnímu aktu osobně přítomni. „Je to pro mě velká čest, považuji si toho. A rád dorazím,“ vzkazuje ‚plzeňský Beckenbauer‘ František Plass. „Být po boku velkých jmen viktoriánské historie je i pro mě velká čest a těším si i na společnou autogramiádu s panem Plassem, kterého jsem jako fotbalistu obdivoval,“ přidal Pavel Horváth.

Připravena bude i limitovaná edice podpisových karet, které budou k dostání výhradně na místě, jinde nebudou k dispozici.

Jelikož je historie klubu opravdu bohatá a velkých jmen spousta, bude klub v následujících letech uvádět na pamětní místo další jména a přidávat nové plakety.

Pamětní místo vzniklo jako památka na Bránu borců a připomíná důležité milníky historie sportovního areálu Štruncovy sady, své místo zde mají i velká jména Viktorky a fanoušci klubu.