Novým hráčem Viktorie Plzeň se stává Prince Kwabena Adu. Dvacetiletý ghanský útočník přichází z Kryvbasu a podepsal s klubem tříletý kontrakt.

Mladý útočník se nedávno představil v DOOSAN Areně v dresu ukrajinského týmu Kryvbas FC v rámci 3. předkola Evropské ligy. V prvním duelu v Košicích se dokonce prosadil i gólově. Nyní s naším klubem podepsal tříletou smlouvu.

„Vzhledem k postupu do pohárové Evropy nás čeká náročný program na třech frontách a chceme na něj být co nejlépe připraveni. O hráči jsme věděli, navíc nás velmi zaujal i během vzájemných duelů s Kryvbasem . Jde o silného, rychlého a technicky vybaveného útočníka. Když se naskytla příležitost přivést jej do našeho týmu, reagovali jsme a slibujeme si od něj ještě větší zvýšení konkurence v ofenzivě,“ komentuje nový příchod Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

Prince Kwabenda Adu hrál za ghanský fotbalový klub Bechem United, přes Isloch Minsk před rokem zamířil do ukrajinského Kryvbasu. V aktuální sezoně odehrál 3 ligové zápasy a připsal si jednu branku, další přidal právě v evropské kvalifikaci. „Opět jde i věkově o talentovaného fotbalistu, který se chce rozvíjet a posunout ve své kariéře. U nás pro to bude mít veškeré podmínky a předpoklady,“ dodává Daniel Kolář.

„Na vlastní oči jsem viděl, jak kvalitním klubem Viktorka je. Hraje zajímavý fotbal a má skvělé fanoušky. Na nové angažmá se těším, je to pro mě obrovská výzva,“ má jasno dvacetiletý fotbalista, který podepsal tříletou smlouvu.

Vzhledem k tomu, že zasáhl do 3. předkola Evropské ligy, nemůže být trenérovi Miroslavu Koubkovi k dispozici ve čtvrtek ve Skotsku. Zůstává tedy doma, absolvuje zde individuální tréninky a v neděli si může odbýt premiéru v české nejvyšší soutěži na hřišti Slovanu Liberec. Zároveň bude moci nastupovat v základní skupině evropského poháru. „Budou klukům držet ve čtvrtek palce, aby vše zvládli a mohli jsme si pak společně zahrát Evropskou ligu,“ uzavírá Prince Adu.

Adu, vítej ve Viktorce!