Krásné počasí, slušná divácká kulisa, šest branek a konečná remíza 3:3 s Hamburkem. Tak vypadal první přípravný duel Viktorky v rámci soustředění ve Westendorfu. Přečtěte si, jak jej hodnotí autor jedné z branek Radim Řezník a asistent trenéra Marek Bakoš.

„Byl to určitě zajímavý zápas a pro nás dobrá konfrontace. Hamburku v minulé sezoně jen o kousek utekl postup do bundesligy, byl to dobrý soupeř,“ řekl po utkání obránce Radim Řezník. „Určitě tam z naší strany ale byly nějaké chyby, to si uvědomujeme a musíme si je nyní vyhodnotit,“ pokračoval. Stejný názor měl i Marek Bakoš. „Se třemi inkasovanými brankami jsme malinko nespokojení, udělali jsme nějaké chyb, a právě na tyto věci se v hodnocení určitě zaměříme, abychom je odstranili.“

„Na druhou stranu tam byly i věci, za které tým pochválíme. Prohrávali jsme, dokázali se dotáhnout, a nakonec sahali po výhře. Vytvořili jsme si šance a mohli klidně vstřelit šest nebo sedm gólů,“ uvedl Marek Bakoš, co se trenérskému týmu v utkání líbilo.

„Když dotahujete, vytvoříte si šance a pak proměníte, je to vždy pozitivní,“ přikývl Radim Řezník, který se ve druhé půli postaral o vyrovnávací gól na 2:2, když dorazil do branky pokus Erika Jirky. „Vždycky říkám útočníkům, že když jsou na správném místě, dávají takové góly a jsou slavní,“ dodal s úsměvem a nezapomněl poděkovat fanouškům, kteří ve slušném počtu přijeli tým podpořit.

Westendorfský herní kemp je v plném proudu a viktoriáni jsou zde maximálně spokojeni. „Už jsem tu asi pojedenácté a je to tady perfektní, hotel, jídlo, hřiště, máme ideální podmínky pro přípravu,“ uzavřel Radim Řezník