Viktoriáni mají za sebou druhý přípravný duel v rámci španělského soustředění. Vyrovnané utkání, které skončilo 0:0, hodnotí pro klubový web Adam Vlkanova a asistent trenéra Pavel Horváth.

Poprvé během zimní přípravy vyběhl záložník Adam Vlkanova do ostrého utkání. Proti Ferencvárosi nastoupil do druhé půle a bylo na něm vidět, jak je rád zpátky na hřišti. „Cítil jsem se dobře, ani kondičně jsem nepocioval nějaké manko. Je dobře, že jsme mohli odehrát takto kvalitní zápas, za tuto konfrontaci jsme rádi,” hodnotil utkání, v němž branka nepadla. „Šance byly na obou stranách, nakonec z toho je spravedlivá remíza.”

Podobná slova volil i asistent trenéra Pavel Horváth. „Potkali jsme kvalitního soupeře, který na podzim vyhrál skupinu Evropské ligy a za týden již vstupuje do ligy. Zase vidím spoustu pozitiv, například návraty Adamy Vlkanovy, Honzy Sýkory i Jhona Mosquery. Udrželi jsme vzadu nulu, nikdo se nezranil a viděli jsme řadu dobrých věcí,” těšilo ho. „Jsme spokojení, že jsme si zase mohli vyzkoušet různé věci, rozestavení. A že nepadl gól? Utkání samozřejmě ovlivnil i silný vítr, v první půli jsme hráli po něm a měli více šancí, druhou pak proti,” pokračoval v hodnocení.

Pavel Horváth zároveň nastínil, jaký program čeká hráče v nadcházejících dnech. „Pořád trénujeme dost tvrdě, ještě jsme nezvolnili a kluci toho mají dost. I dnes po zápase šli běhat ti, kteří hráli první půli a druhá parta před zápasem. Úterý tedy budeme věnovat regeneraci a odpočinku, pak nám zbývají dna dny do generálky, zaměříme se na taktické věci a standardky.”

U Adama Vlkanovy i Pavla Horvátha je již znát, jak se těší na ostrý start jara, který čeká Viktorii v sobotu 28. ledna proti Hradci Králové.

„Pořád trénujeme dost tvrdě, ještě jsme nezvolnili, kluci toho mají dost, i tak už byly vidět hezké akce. Myšlenky jsou tam správné i u hráčů, kteří nově naskočili a postupem času to zase bude lepší a lepší. Ještě je čas na vyladění detailů tak, abychom na tento zápas byli maximálně připravení,” řekl Horváth. A pořádnou motivaci bude mít i „Vlčák”, který do Viktorie přišel právě z Hradce. „Strašně se na ten zápas těším. I proto jsem doufal, že už budu v pořádku a stihnu ho. Mám obrovskou motivaci vyhrát a věřím, že dorazí hodně fanoušků, třeba aby bylo rovnou vyprodáno,” uzavírá Adam Vlkanova.

Už máte speciální balíček 2+1 vstupenka zdarma? Pokud ne, pořídíte jej ZDE. Permanentkáři mají samozřejmě svá místa nachystaná. Všichni se ZAHŘEJEM NA VIKTORCE!