Úvodní zápas po druhé koronapauze se vydařil, ten po reprezentační přestávce však nikoli. Viktoriáni nenavázali na výhru se Spartou a po prohře 0:1 ve Zlíně neodváží domů na západ Čech ani bod. Nevyužité příležitosti tak samozřejmě litovali jak LukᚠKalvach, tak trenér Adrian Guža.

„Je to pro nás zklamání poté, co jsme to dobře odstartovali po koroně. Bohužel dnes jsme to nezvládli, dá se říct, že jsme z jedné šance dostali gól. Soupeř pak zalezl a ubránil to, my jsme se tam nedokázali dostat,“ litoval středopolař Viktorky.

„Měli jsme solidní vstup do zápasu, rychlý, šli jsme do rizika a vytvářeli jsme si možnosti… Ale potom jsme to zpomalili a to nahrávalo domácím, aby byli poctiví a kompaktní v defenzivě,“ začal s hodnocením Adrian Guža. „Počkali si na jednu příležitost a tu proměnili. Ubránili to, protože jsme byli pomalejší hlavně v poslední třetině hřiště,“ pokračoval slovenský trenér.

Jedinou branku zápasu vstřelil po velmi pěkné kombinaci bývalý viktorián TomᚠPoznar. „Mají šikovné hráče a akce to byla opravdu solidní. Na druhou stranu my jsme ten náběh mohli chytit dříve. Ale udělali to pěkně,“ pochválil soupeře 45letý kouč.

Příští víkend čeká na viktoriány další venkovní duel, tentokráte se představí na půdě Českých Budějovic. Co budou muset Kalvach a spol. zlepšit, aby tentokrát vybojovali body? „Budeme muset hrát zase poctivě zezadu a vepředu to zjednodušit a zrychlit, abychom se tam dostávali a ohrozili soupeře,“ měl jasno hráč nosící číslo 23.

Fotogalerie