Po vítězném přátelském zápasu nad Českými Budějovicemi (2:0) jsme pro klubový web mluvili se střelci Lukášem Matějkou a Miroslavem Káčerem, svůj pohled samozřejmě nabídl také hlavní trenér Adrian Guža.

Po náročných tréninkových jednotkách byli viktoriáni rádi, že si mohou zahrát také přípravné utkání. „Trochu jsem cítil nohy, ale po začátku jsme to dobře rozběhali, dali pěkné góly a zápas zvládli,“ potěšilo Káčera. „Doufám, že to tak bude pokračovat. Ty tréninky byly spíše o intenzitě a soustředění se na herní činnost, abychom se posouvali jako tým. I na tréninku se snažíme dávat co nejvíce gólů, aby nám to tam pak padalo i v zápase,“ popsal slovenský záložník.

Svou premiéru za A tým si odbyl LukᚠMatějka. Krátce po příchodu trefil tyč a následně vstřelil i gól! „Chtěl jsem ho dát,“ netají. „Vždycky se jako útočník chci prosadit, tak jsem rád, že se mi to celkem rychle po nástupu na hřiště povedlo. Vždy se snažím na maximum plnit pokyny od trenérů, sžít se s herním systémem, pomáhat v napadání, pílí a podobně. Za gól jsem ale samozřejmě hodně rád,“ říká 22letý útočník.

Od začátku přípravy se snaží prosadit ve velké konkurenci Jeana-Davida Beauguela a Tomáše Chorého. „Oba jsou velmi kvalitní a ta konkurence pro mě je veliká,“ ví. „Ale budu se snažit na tréninku dělat maximum. uvidíme, co z toho bude. Když na sobě budu i nadále pracovat, tak věřím, že góly budou přicházet, i když je to na této úrovni v jednom z nejlepších českých týmů samozřejmě náročnější,“ říká LukᚠMatějka, který za sebou má vydařené hostování v druholigovém Ústí nad Labem.

Větší motivaci může cítit také Miroslav Káčer, který již s Viktorií trénuje pár měsíců, ale nyní se poprvé připravuje i na ostré zápasy. „Určitě je to jiné v tom, když cítím, že budu moci případně pomoci týmu. Samozřejmě pokud mě trenér nasadí do sestavy... Chci prostě odvádět své maximum a být pro tým co nejvíce prospěšný,“ říká.

Adrian Guža: Šlo o kvalitní zápas

Slovenský kouč zhodnotil přípravný duel s Dynamem takto: „Výhra je fajn, ale hlavní je to, že šlo o kvalitní zápas i ze strany soupeře. Jsem rád, že jsme ho mohli odehrát, protože České Budějovice jsou soupeř, který vám nedá nic zadarmo a je schopný hrát velmi zajímavým způsobem hry. To nám může pomoci do dalších dní, abychom vychytávali naše detaily, nejen v práci s míčem, ale i v době, kdy musíme být kompaktní a tvrdě pracovat pro zisk balonu. Pro mě je důležité, aby i noví hráči navnímali co nejrychleji detaily způsobu hry, jakým se chceme prezentovat. Miro Káčer a Luky Matějka se prosadili gólově, navíc se ukázalo, že i přínosem pro mužstvo se ukázali jako důležitá součást týmu. I zdravotně to všichni zvládli v pořádku, pár hráčům jsme navíc dnes dali volno.“

Z tohoto důvodu dnes nehráli třeba LukᚠKalvach, Aleš Čermák, TomᚠChorý, Joel Kayamba či další. „V minulé sezoně toho odehráli nejvíce, tak dnes měli tréninkovou zátěž,“ vysvětluje Guža. „V dalších zápasech už ale přijde řada i na ně,“ dodává.

Za pár dní odcestují viktoriáni na soustředění do Rakouska. „Na soustředění odehrajeme více zápasů v kratším sledu. Zátěž tím bude rozložená. Pro nás je důležité, aby hráči byli zdravotně v pořádku a abychom byli silní v nadcházejících soutěžních zápasech,“ vyhlíží trenér přípravný kemp.

Fotogalerie