Na otázky novinářů odpovídal před zítřejším finále poháru kapitán Viktorie Plzeň LukᚠHejda.

Lukáši, český pohár jste s Viktorkou ještě nevyhrál. Co pro vás tato trofej znamená?

Všichni vnímáme důležitost tohoto utkání. Já sám pohár ještě nemám, takže ve sbírce mi chybí. Má motivace je maximální. Všichni se na to těšíme, je to velký zápas o trofej, kterou chceme zvednout, a uděláme pro to maximum.

Bude pro vás náročné se hlavami nastavit na zápas po nadstavbě, kde jste prakticky o nic nehráli?

Třetí místo bylo jasné, ale k nadstavbě jsme přistoupili tak, že se chceme dobře prezentovat a rozehrát se na finále. Dostali prostor i hráči, kteří v sezoně tolik nenastupovali. Tím pádem jsme byli všichni v zápřahu. Až na utkání proti Slavii se nám to de facto podařilo. Splnilo to účel a myslím si, že jsme dobře připraveni.

Sparta oslavila titul a dostala se do formy. Zejména trojzubec Haraslín – Kuchta – Birmančevič. Máte na ně recept?

Přesný recept vám tady asi povídat nebudu. Určitě budeme vycházet ze vzájemného zápasu, který jsme tady v Doosan Areně odehráli. Konkrétní být nechci.

Rozdělení fanoušků je 50 na 50, ale hrajete doma. Je to velká výhoda?

Osobně si myslím, že to výhoda je. I když je to rozdělené na půl, tak je to prostě nᚠstadion. Těšíme se na to. Doma si věříme, jsme silní a tyto velké zápasy hrát umíme a zvládáme, tudíž se velice těšíme.

Spoléháte trochu na to, že je Sparta po oslavách titulu?

Nemyslím si, že přestože slavili titul, tak by sem přijeli v nějakém stavu. Víme, že slavili, bumbali a možná to nějakou souvislost na hřišti může mít, ale já si myslím, že po doublu budou tolik prahnout, že do toho dají maximum. Budou chtít v neděli slavit dva poháry, ale já už jsem to říkal na začátku sezony. Chceme něco zvednout, a když jsme teď tak blízko, tak se o to popereme.

Pamatujete si na finále poháru před deseti lety právě proti Spartě?

První se mi bohužel vybaví ta devadesátá minuta, kdy už jsme prakticky drželi pohár v ruce. Pak ta nešastná penalta. To si bohužel pamatuji velice dobře. Potom penalty, a to už je loterie. My jsme to tehdy nezvládli, bolelo to, ale už je to pryč. Teď máme šanci na reparát.