Semifinále MOL Cupu je za rohem! Již ve středu 17. června od 20:15 poměří Viktoria Plzeň podruhé od restartu soutěží síly s pražskou Spartou, tentokráte v utkání o finále. Co od toho očekávají trenér Adrian Guža, záložník Joel Kayamba a brankáře Aleš Hruška?

„Víme, proti komu hrajeme, co se týče rivality mezi kluby,“ netají kouč. „Zároveň ale i víme, o co hrajeme. To je pro nás také velmi velká motivace. Chceme se dostat dál bez ohledu na to, s kým hrajeme, ale samozřejmě nějaká rivalita to ještě znásobuje. Každopádně my trenéři, hráči i celý klub máme obrovskou motivaci udělal pro postup maximum,“ říká jasně Adrian Guža.

Podobně to vnímá také brankář Aleš Hruška. „Vnímám velkou váhu utkání. Chceme postoupit do finále a to, že semifinále hrajeme proti Spartě, jen zvyšuje prestižnost zápasu. Oba týmy jsou kvalitní, ale věřím, že budeme dominovat a zápas budeme mít pod kontrolou,“ říká Hruška.

Joel Kayamba si před losem semifinále Spartu přál. „Je to tak a těším se na to. Bude to velký zápas a zároveň těžký. Sparta je stále jeden z nejlepších klubů v Česku,“ ví konžský záložník. „Já osobně jsem semifinále MOL Cupu nikdy nehrál. Budu se snažit, aby to neskončilo u semifinále, ale abychom si zahráli i finále. Uděláme pro to všechno,“ slibuje.

„Forma našeho mužstva a výsledky Sparty předurčují k tomu, že to bude špičkový zápas,“ myslí si Adrian Guža, který si uvědomuje zlepšenou formu soupeře. „Víme, jaké má Sparta renomé. Směrodatné ale pro nás nebudou až tolik ty jejich poslední výsledky, ale způsob hry, jak budeme fungovat. Jsme přesvědčení o tom, že naše mužstvo má šanci soupeře porazit. Nerozhoduje jen sportovní forma z předchozích dní, ale aktuální nastavení a odhodlání udělat maximum v daném dni,“ ví slovenský trenér.

Na Spartu už viktoriáni po vynucené pauze narazili, na Letné vyhráli 2:1. „Určitě z tohoto zápasu budeme také vycházet. Pro nás je podstatné vidět soupeře, jak reaguje a jakým způsobem se snažil hrát proti našemu hernímu stylu,“ říká Guža, kterého těší, že na zápasech už budou moci být fanoušci. „Je to super zpráva. Určitě je to příjemnější a tím pádem je to ještě větší motivace vyhrát nejbližší zápas a vybojovat finále, kde by mohli být naši fanoušci,“ přeje si trenér.

O soupeři

Sparta obsadila v základní části FORTUNA:LIGY třetí příčku se ziskem 50 bodů ve 30 zápasech. K tomu si připsala skóre 55:35. Ve svém kádru má nejlepšího ligového střelce Guélora Kangu s 12 góly, o jednu branku za ním je jeho spoluhráč Libor Kozák.

Při své cestě do semifinále MOL Cupu zdolali Pražané tři soupeře. Ve 3. kole vyhráli 2:1 v Jihlavě po trefách Kozáka a Haška, následně zničili České Budějovice 4:0, když se dvakrát prosadili Kozák a Hanousek. Ve čtvrtfinále vyhráli sparané ještě vyšším rozdílem, tentokráte 5:0 nad Baníkem Ostrava. O branky se postarali Hancko, Tetteh, Karlsson, Frýdek a Hložek.