Fotbalový podzim právě skončil, nicméně viktoriáni už znají jízdní řád zimní přípravy, která skončí na konci ledna prvním jarním kolem FORTUNA:LIGY.

Ihned po utkání s Pardubicemi začala viktoriánům dovolená. Někteří hráči však ještě několik dní zůstávají v péči týmových fyzioterapeutů či lékařů, aby doléčili šrámy, které během náročného podzimu utrpěly. Obránce Václav Jemelka například v uplynulých dnech podstoupil plánovaný operační zákrok a nyní se již naplno věnuje rekonvalescenci.

Hráči budou již v prosinci plnit individuální plány a někteří z nich, kteří zmeškali závěr sezony kvůli zranění, zahájí přípravu pod dohledem kondičního trenéra již na začátku měsíce. Celý tým se k zahájení přípravy sejde v pondělí 19. prosince. 

Trenérský štáb pod vedením Michala Bílka připravil pro hráče dvoufázové tréninky v domácích podmínkách, kdy budou využívat naplno zázemí tréninkového centra v Luční ulici i Doosan Areny. Na Vánoce je v plánu krátké volno, ale mezi svátky se opět bude tvrdě trénovat.

Na programu budou na začátku ledna i dva přípravné zápasy (termíny i soupeře upřesníme), 11. ledna odletí tým na finální fázi přípravy do španělského letoviska Benidorm. Zde sehrají viktoriáni tradičně tři přípravné duely a domů do Plzně se vydají o deset dní později, tedy 21. ledna. O nadcházejícím víkendu pak vstoupíme do jarní části ligy domácím duelem s Hradcem Králové.