Fotbal někdy bolí. Viktoriáni po obrovském boji sice porazili Antverpy, nicméně kvůli obdrženému gólu v prodloužení na domácím hřišti nakonec postup slavit nemohou. Zápas zhodnotil dvougólový střelec Michael Krmenčík a trenér Pavel Vrba.

„Čekali jsme, že postoupíme a udělali jsme pro to dnes vše. Na hřišti to bylo vidět, ale bohužel fotbal je někdy krutý a člověk si nemůže vybírat, kdo bude vítěz a kdo ne. Dnes při nás nestálo štěstí,“ mrzelo Krmenčíka. Ani dva góly pro něj nebyly útěchou: „Na to já kašlu. Bral bych spíš to, kdyby je dal někdo jiný a postoupili jsme, tak to beru spíš. Takhle to nic neznamená.“

Hlavním cílem tak nyní pro Viktorii bude získat ligový titul. „Vypadli jsme z pohárů, což jsme chtěli hrát, ale o to více se budeme soustředit na domácí soutěž. Musíme dělat vše pro to, abychom pohár nad hlavu zvedli,“ burcuje útočník Viktorie.

Svůj pohled na povedený výkon s nešastným koncem nabídl i Pavel Vrba. „Dnes se mi to bude hodnotit špatně, protože jsme odehráli úžasné utkání a je obrovská škoda, že se nám nepodařilo postoupit dál, i když si myslím, že jsme k tomu byli hodně blízko,“ uvědomuje si trenér Plzně. „Bohužel rozhodují góly a ten v závěru rozhodl o tom, že nepostupujeme,“ ví Vrba.

„Samozřejmě je obrovská škoda, když vedeme 2:0, vytvořili jsme si spoustu šancí, nastřelili jsme dvakrát brankovou konstrukci, šli jsme sami na gólmana… Nedali jsme pojišovací gól, v těch momentech jsme nebyli přesnější. Hráčům jsem ale za dnešek poděkoval,“ doplňuje kouč Viktorie.

Šlo podle něho před rozhodující trefou Antverp udělat něco lépe? „Ztratili jsme míč v útočné fázi, udělali jsme faul a ze standardní situace nám soupeř dal gól. Nevím, jestli jsme mohli být důraznější. Vzadu to zavíral Mbokani...“ říká o postupovém gólu belgického týmu.

Jinak měl ale pětapadesátiletý kouč Viktorie na své svěřence samou chválu. „Od 15. minuty jsme hráli skvěle a ten zápas byl jeden z nejlepších, které jsme v Plzni odehráli,“ reagoval na svůj nedělní výrok proti Slovácku, kdy se mu naopak výkon hrubě nelíbil.

A jak na západě Čech skousnou podzim bez Evropy? „Plzeň si zvykla na to, že hraje pravidelně evropské poháry, takže z tohohle pohledu je pro klub špatně, že nebudeme znovu sbírat zkušenosti na mezinárodní scéně, které jsou samozřejmě k nezaplacení,“ mrzí Pavla Vrbu. 

Fotogalerie