Sobotní soupeř Viktorie přijel do Plzně jako remízový král. Sigma Olomouc ve všech pěti jarních zápasech remizovala, a to se jí podařilo i na západě Čech. Nerozhodný výsledek 1:1 okomentoval obránce Libor Holík a trenér Michal Bílek.

„Měli jsme vyhrát. Byli jsme lepší, hlavně ve druhé půli jsme měli velký tlak a několik tutovek… Dali jsme dvě tyčky, Matěj Vydra šel sám na bránu a byly tam i další závary. Naše efektivita teď není taková, jakou bychom si představovali. Je to nepříjemné, v jarní části nás trápí koncovka,“ uvědomuje si Michal Bílek.

Plzeňské příležitosti přicházely zejména ve druhé části hry, ta první byla vyrovnaná. Co řekl trenér svým svěřencům o pauze? „Říkal jsem, že musíme hru zjednodušit. První půle byla bez nějaké větší šance, ve druhém poločase jsme chtěli soupeře přitlačit. To se povedlo, ale nedávali jsme šance,“ připomněl trenér.

„I v první půli jsme měli své náznaky, ale Olomouc to dobře zavírala. Ve druhém poločase přešli na tři stopery a my jsme se tam víc dostávali. Začalo se nám víc dařit, ale z jedné šance nám dali gól. Je to škoda…“ řekl Libor Holík.

Viktoriáni tak přišli o další dva body v boji o titul. „Každá ztráta je komplikace, zejména doma. Je to škoda i kvůli lidem, protože fandili a podporovali nás celý zápas. Za to jim chceme poděkovat,“ uzavírá bek FCVP.

Fotogalerie