Trenér Michal Bílek má za sebou obnovenou premiéru na lavičce Viktorie Plzeň. Asi určitě si ji představoval jinak, protože jeho tým prohrál na půdě Sparty Praha 1:3, ale na druhou stranu i v tomto utkání viděl několik pozitiv. Své dojmy po zápase sdělil pro klubový web společně s Jakubem Brabcem.

„První půli jsme odehráli v pořádku. Dokud jsme je správně dostupovali a jejich klíčoví hráči se nedostávali do hry, tak jsme drželi hru, kterou jsme chtěli hrát. Ve druhé půli jsme se nechali hodně zatáhnout do defenzivy, naše kombinace vázla, nedostali jsme se do správného držení míče a byli jsme pod tlakem,“ mrzelo Michala Bílka.

Ten vyrukoval pro Plzeň s novým rozestavením 3-5-2. „Je to náročné na běhání, třeba half beci mají za úkol hodně podporovat ofenzivu a správně se zasouvat do defenzivy. Je to náročný systém, ale jak říkám, v prvním poločase jsme si s ním poradili dobře. Bohužel ve druhé půli jsme nepřidrželi míč a dostávali jsme se pod tlak,“ řekl šestapadesátiletý kouč.

K formaci se třemi stopery se vyjádřil i Jakub Brabec. „Na jednu stranu změn bylo hodně, na druhou stranu všichni už máme něco odkopáno a tento systém jsme tak nějak už hráli. Ale určitě si na něj ještě musíme zvyknout a doladit spoustu věcí,“ prozradil svůj názor.

Sám střední obránce s tímto rozestavením nemá problém, s Filipem Kašou i Lukášem Hejdou si totiž rozumí. „Myslím si, že i nám to víc vyhovuje, protože se vzájemně zajišujeme a soupeř má méně prostoru, což se potvrzovalo i do 60. minuty. Bohužel to nevydrželo tak dlouho, jak bychom si přáli,“ litoval kapitán FCVP.

Právě po jeho trefě se Viktorka dostala do vedení. „Většinou, když dávám góly, tak přesně takhle, že nemám čas přemýšlet a nějak mi to tam spadne. Teď jsem na to měl dokonce dva pokusy, takže jsem rád, že se to tam dostalo,“ viděl Brabec svou branku.

Šanci na první výhru po obnovené premiéře na lavičce Viktorky bude mít Michal Bílek už v neděli znovu v Praze, kdy se Plzeňané představí v Ďolíčku proti Pardubicím. A ve svůj tým má důvěru. „Jsou tady velmi dobří hráči, kteří už prokázali svoji kvalitu a já věřím, že se zvedneme. I dnešní zápas mi ukázal, že mužstvo pracuje dobře,“ uzavřel Bílek hodnocení duelu se Spartou.

Fotogalerie