Přepnutí z Ligy mistrů zpátky na ligu viktoriáni zvládli. V atraktivním zápase 8. kola F:L přestříleli Sigmu Olomouc na jejím hřišti 3:2, když dvěma góly zazářil jubilant TomᚠChorý. Ten pak společně s trenérem Michalem Bílkem duel zhodnotil.

„Věděl jsem, že kluci zase udělají všechno pro to, aby zápas dobře dopadl. První půli jsme měli výbornou. Začátek byl takový, jak jsme si ho představovali – dobře jsme drželi balon, vstřelili jsme i branku, bohužel takovou náhodou jsme inkasovali…“ začal s hodnocením trenér Michal Bílek.

„I začátek druhé půle byl v pořádku. Celkově jsme měli hodně šancí, dali jsme v Olomouci tři góly. Ke konci si soupeř logicky vytvořil trochu převahu. Závěr byl ubojovaný, ale všechno jsme ubránili. Takových 60 minut jsme byli hodně fotbaloví,“ pokračoval kouč FCVP.

Svůj 150. zápas v české nejvyšší soutěži odehrál TomᚠChorý, který vstřelil hned dvě branky. Trochu symbolicky do sítě Olomouce, kde se narodil a zároveň sbíral první ligové starty. „O to víc mi to okořenilo tohle jubilejní utkání. Jsem strašně šastný, ale hlavně jsem rád, že jsme tady vyhráli a máme tři body. To je pro nás velice podstatné,“ má jasno Choras.

Muž zápasu nejprve zakončoval do odkryté brány. „Někdy se takové situace zdají na vyřešení mnohem lehčí, než to pak je. Klobouk dolů Havlisovi – já jsem si na něj sice volal, ale čekal jsem, že bude zakončovat. Zachoval klid a krásně mi to dal před prázdnou bránu,“ okomentoval svou první trefu. Pak si vzal na starost pokutový kop – i přes to, že svůj poslední neproměnil. „Věřil jsem si. Na penalty jsem navíc určen, takže jsem si pro ni šel,“ řekl s chladnou hlavou TomᚠChorý.

Fotogalerie