Ligová fotbalová asociace zveřejnila vítěze individuálních anket za ročník 2021/22. Nejlepším trenérem sezony byl v hlasování trenérů a kapitánů ligových klubů, a také zástupců médií, zvolen Michal Bílek, který dovedl svůj tým k titulu. Jean-David Beauguel je cizincem sezony.

Trenér sezony 2021/2022 - Michal Bílek

Michal Bílek přesně věděl, jak s týmem dosáhnout úspěchu, včetně toho největšího – titulového. Viktoria se prezentovala zodpovědnou defenzívou v čele se skvěle chytajícím Staňkem, ale i efektním útokem. Plzeňští za celý ročník prohráli pouze dvakrát, inkasovali nejméně gólů a neklopýtli v klíčové skupině o titul. Sečteno podrženo, trenér Bílek dovedl viktoriány k šestému primátu za posledních jedenáct let.

Cizinec sezony 2021/2022 - Jean-David Beauguel

K titulu pomohl francouzský útočník ve dvaatřiceti zápasech osmnácti góly. Před posledním kolem nadstavby má tak velkou šanci přidat ke kolektivnímu ocenění i to individuální. Na druhého Jurečku ze Slovácka si v tabulce střelců drží jednobrankový náskok. Stačí se podívat na jeho vítěznou trefu v nakonec rozhodujícím duelu proti Hradci. Po dvaceti minutách zakončoval z ostrého úhlu, balon ale přesto poslal pod břevno. V dramatickém závěru bitvy se Slavií zase prokázal pevné nervy a utaženým pokusem k tyči z penalty zařídil Viktorii klíčovou remízu.

Oběma viktoriánům gratulujeme k úspěchu!