Pětice viktoriánů byla během reprezentační přestávky v akci! Hned tři hráči si pak splnili svůj dětský sen – odbyli si debut v dresu národního týmu.

Joel Kayamba
Záložník pocházející z DR Kongo byl nominován na kvalifikační zápasy s Tanzánií a Beninem. Oba skončily remízou 1:1, v prvně jmenovaném duelu nastoupil Kayamba na posledních osm minut utkání a připsal si tak čtvrtý reprezentační start.

Filip Kaša
Debut za seniorský národní tým si připsal v kvalifikačním zápase v Belgii, kde hrál v základní sestavě. V následném přátelském zápase s Ukrajinou v plzeňské Doosan Areně nastoupil do hry v 61. minutě.

Jindřich Staněk
Dalším debutantem byl brankář Jindřich Staněk, který ve 13. minutě zápasu v Belgii vystřídal zraněného TomᚠVaclíka. Prohře 0:3 však ani kvalitním výkonem nezabránil. „Byl to výjimečný moment a byl jsem za to velmi rád. Jen mě mrzelo, že to bylo na úkor zraněného Tomáše, kterému přeji co nejrychlejší uzdravení,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro ČT Sport. Chytal i přátelák s Ukrajinou, ve kterém Češi remizovali 1:1.

Milan Havel
Ten si na svůj první start za dospělý národní tým počkal na přátelák s Ukrajinou. V Doosan Areně navíc nastoupil v základní sestavě, odehrál celý první poločas.

Pavel Šulc
Talentovaný záložník nastoupil do dvou zápasů za reprezentaci do 21 let. Při výhře nad Slovinskem hrál 82 minut, v následném duelu s Albánií přišel do hry jako náhradník na půl hodiny a podařilo se mu gólem na 4:0 uzavřít střelecký účet utkání.

Foto: FAČR