V sobotu večer viktoriánům skončily hned dvě dlouhé série – po více než 11 letech prohráli domácí ligový souboj se Spartou, celkově pak drželi 35 zápasů dlouhou šňůru bez prohry ve FORTUNA:LIZE. Nejtěsnější možnou porážku 0:1 s Pražany zhodnotil Milan Havel a trenér Michal Bílek.

„Prohráli jsme, to je samozřejmě nepříjemné. Věděli jsme, že jsme doma silní. Hráli jsme s konkurentem o nejvyšší příčky a bohužel se nám nepodařilo vybojovat body,“ ví Michal Bílek. „Jedna standardka... Někdy to takové zápasy rozhoduje, dnes to bylo v nᚠneprospěch,“ uvědomuje si Milan Havel.

„Musíme si to zhodnotit a ukázat chyby. Nyní se ve mně bijí emoce, těžce se mi to hodnotí. Možná to vypadalo, že jsme hráli až moc ustrašeně, ale mám teď před očima tmu,“ doplňuje ve špatné náladě univerzál FCVP.

Sedmapadesátiletý kouč ví, že to nebyl zápas k pokoukání. „Byl to spíš boj než hezký fotbal, šancí moc nebylo. Sparta ve druhé půli hodně vsadila na defenzivu, my jsme se snažili hru otáčet a hledat skulinky, ale bohužel jsme nedali branku,“ říká Michal Bílek.

Na Západočechy čekají poslední dva zápasy FORTUNA:LIGY, před zaslouženou zimní přestávkou si to rozdají doma s Brnem a v pražském Ďolíčku proti Pardubicím. „Jsou to nesmírně důležité duely. Musíme je oba zvládnout vítězně a pak bychom mohli podzim hodnotit úspěšně,“ uzavírá Havlis.

Fotogalerie