Těžké utkání odehráli fotbalisté Viktorie Plzeň na půdě ostravského Baníku. ”Baník odehrál velmi dobré utkání. Ostravští fotbalisté hráli s velkým nasazením, mohli se opřít o velmi rychlý a kvalitní přechod do útoku. My jsme se především v první půli hledali, až po pauze se nám častěji dařilo dostat hru pod kontrolu,” hodnotil nedělní duel Miroslav Koubek, který se musel obejít bez několika tradičních opor. ”Vedle zraněného Radima Řezníka a distancovaného Milana Petržely nemohl do zápasu naskočit ani Václav Pilař, kterému se opět vrátily vysoké teploty. Sestavu tak trošku skládáme, některé souhry a vazby nejsou zcela zautomatizované. Na druhou stranu jsem rád, že se projevuje šířka a kvalita našeho kádru.”

První poločas branku nepřinesl, kouč Západočechů viděl na hře svého týmu množství nedostatků. "Hráli jsme nervózně, hráči si až příliš uvědomovali důležitost utkání. V součtu s kvalitní hrou Baníku jsme určitě neodehráli nᚠnejlepší poločas. Na druhou stranu bylo důležité. že jsme neinkasovali a měli nadále možnost rozhodnout zápas ve zlepšené druhé půlce."

Duel rozhodl střídající TomᚠHořava, který se vedle gólové střely prezentoval zodpovědným výkonem. "Tomᚠje vynikající hráč, v minulém období jej však limitovaly zdravotní problémy. Nyní se však dostává do své obvyklé pohody a bude pro nás nadále velmi platný. Nebudu však spekulovat o složení základní sestavy pro další zápasy, jen mě těší, že konkurence je v každém případě vysoká," doplnil plzeňský trenér.

Viktoria si po vítězství udržela náskok pěti bodů v čele tabulky. "Je to důležité, nicméně v realitě osmi zbývajících kol je vše nadále otevřené. My jsme rádi, že jsme zvládli další postupný cíl, nicméně nyní se již musíme připravovat na náročný program dnů následujících," zakončil své zápasové hodnocení Miroslav Koubek. 

Fotogalerie