Čtveřice viktoriánů si svými výkony vysloužila ocenění pro mládežníky měsíce května. Ocenění si převzali přímo v Doosan Areně z rukou předsedy spolku VIKTORIA PLZEŇ - fotbal, z. s. Petra Žitka.

Kategorie přípravky: MatyᚠNovotný (U10)

„Matyᚠdo naší viktoriánské rodiny přišel teprve před nedávnem, ale okamžitě svou pílí a nasazením ukazuje, že fotbal je jeho obrovskou vášní. V trénincích je to poctivec, který je vždy připraven se učit a naslouchat trenérům. V zápasech umí nejen dávat krásné góly, ale být i nesmlouvavým obráncem. Matyášovi přejeme, a mu fotbal stále přináší radost,“ nešetří chválou na jeho adresu trenér Václav Krušina.

Kategorie žáků: Matěj Mikula (U13)

„Matěj se dlouhodobě profiluje do velmi charakterního a poctivého hráče, který dokáže svojí energií strhnout tým. Jeho silnou stránkou je velmi dobré čtení hry a osobní souboje, ve kterých se velmi těžko obchází. Jako kapitán týmu je skvělým příkladem pro ostatní kluky a nastavuje zdravou normu chování na hřišti i mimo něj,“ ocenil počínání svého svěřence kouč Martin Vísner.

Kategorie dorostu: Adam Šlegel (U16)

„Zatím nejlepší střelec České dorostenecké ligy. Je to díky jeho poctivému přístupu v tréninku a tím, že dokáže proměňovat šance, do kterých se dostane,“ vyzdvihuje jeho schopnosti trenér David Vaněček.

Kategorie dívek: Natálie Gotthardtová (WU15)

„Natálie má velký přínos pro tým jak na hřišti, tak v kabině. Soupeřům v této sezóně nastřílela patnáct branek a vždy byla tahounkou týmu v těžkých utkáních,“ chválí ji trenér Milan Lukeš.