Po zrušení původně plánovaného utkání 25. kola mezi Spartou a Viktorií se oba kluby dohodly na zrealizovaní náhradního esportového zápasu. 2 týmy – 8 hráčů – 4 dvojzápasy. A velký obrat v závěru, který přisunul vítězství na viktoriánskou stranu.

Přes 3000 fanoušků průběžně sledovalo na Twitchi střetnutí sparanského eSportového týmu s tím viktoriánským v netradičním střetnutí, které fanouškům snad alespoň trochu vynahradilo odložené fotbalové utkání.

Začínalo se podle plánu, tedy v 17:00 a na programu byly postupně 4 dvojzápasy, tak aby se fanouškům představili všichni hráči obou týmů. Výsledky se nesčítaly, každé vítězství tedy znamenalo jeden bod na stranu vítězného týmu. Vše odstartoval souboj Emericksona s Pikejem. První zápas dokázal plzeňský reprezentant v prodloužení otočit ve svůj prospěch (2:1p), ten druhý ale ztratil v poměru 0:2.

Na řadu následně přišel Emphaty, jeden z nováčků našeho eSportového týmu, toho ale čekal náročný soupeř, všem fanouškům české FIFA scény dobře známý Caster, který ani jednou nezaváhal a po výsledcích 1:0 a 3:0 posunul Spartu do průběžného vedení 3:1 na zápasy.

Další dvojice se skládala s The Johnyho a druhé čerstvé posily FCVP, hráče s přezdívkou DRMi10. Ten si fanoušky rychle získal výborným výkonem, který přinesl i to nejdůležitější – po výsledcích 5:0 a 3:1 bylo totiž skóre opět vyrovnané – 3:3.

Závěr pak obstarali JamesBony, který ještě nedávno působil v našem týmu, a T9Laky, jeden z dlouhodobě nejúspěšnějších hráčů na české scéně. Zkušenosti obou hráčů předznamenaly spíše taktické bitvy, kterým však rozhodně nechyběla dramatická zápletka. Laky zvládl klíčové první utkání v poměru 2:1 a posunul Plzeň do vedení 4:3 na zápasy.


Pokud ještě nesledujete nᚠtým FCVP eSport na instagramu, určitě to napravte.
V biu najdete prokliky i na účty jednotlivých hráčů plzeňského týmu.

V případě remízového stavu by došlo na rozhodující zápas mezi Lakym a Emericksonem. Ten ale nakonec nebyl třeba. Bezgólové utkání dospělo přes prodloužení až do penaltového rozstřelu – Laky ukázal pevné nervy, ani jednou nechyboval a díky jednomu úspěšnému zákroku rozhodl o celkovém vítězství Plzně 5:3 na zápasy.