Oba dorostenci, kteří se zapojili do přípravy s prvním mužstvem, dokázali skórovat v sobotním přípravném utkání proti Sokolovu. Pavel Šulc se po příchodu na hřiště nejprve trefil sám, následně ještě připravil góly pro Kepla a Procházku.

Zápas se Sokolovem se hrál netradičně na čtyři třicetiminutové úseky. Zatímco v první polovině padly jen dvě branky, po jedné na každé straně, hned v úvodu toho druhého začaly padat góly. A hned pod třemi byl podepsaný aktivní dorostenec Pavel Šulc.

„Bylo to náročné utkání. Na křídle normálně nehraju, ale myslím, že jsem to zvládl,“ řekl novinářům po zápase, v němž se stejně jako proti Ústí nad Orlicí postavil na kraj záložní řady. „Nejvíc si asi rozumím s Tomášem Keplem, hrajeme spolu už od žáků. Viděl jsem ho tam při tom druhém náběhu, tak jsem mu přihrál, aby si dal taky gól,“ vracel se k brance na 4:1, kterou připravil pro svého paráka z dorostu.

S A-týmem je od začátku zimní přípravy. „Je to fajn, skvělá parta, všechno dobré… Pan Vrba nám dává docela zabrat, ale jde to,“ hodnotí Šulc první týdny. „Juniorská liga mistrů pro mě byla zatím vrcholem kariéry a teď uvidíme, jak se to vyvine dál,“ říká Šulc, který může srovnat dospělý fotbal s evropskou elitou toho dorosteneckého. „Rozdíl je asi hlavně v soubojích. Je to tu více silové, tvrdší.“

Může produktivní výkon pomoci Pavlu Šulcovi k setrvání v kádru i pro španělské soustředění? „Šance tam asi je, uvidíme. Musím jen podávat dobré výkony na trénincích, makat a uvidíme,“ zakončil osmnáctiletý mladík rozhovor po zápase, ve kterém dal jeden gól a na další dva přihrál.

Už to bylo o něco rychlejší, říká po utkání se Sokolovem Hejda

LukᚠHejda si po dvou zmeškaných přípravách vinou zranění opět užívá intezivní tréninkové dávky spolu s týmem. Sobotní duel proti Sokolovu navíc sehráli viktoriáni na 120 minut. „Svůj účel to asi splnilo. Máme všichni těžké nohy, navíc se hrálo na umělé trávě, což je nepříjemné, ale bylo to takové zpestření přípravy a dobrý zápas,“ vrátil se k utkání Hejda.

Jak ovlivňuje myšlení hráče fakt, že jde do zápasu z dvoufázového tréninku a navíc se hraje na umělé trávě? „Osobně na to myslím hodně. Není to tak, že bych se šetřil, ale zvl᚝ třeba brzdy na umělé trávě, na to člověk myslí a je třeba to pohlídat,“ říká plzeňský stoper. „Zranění k umělce tak nějak patří, je to k tomu takové náchylnější, ale naštěstí všichni držíme.“

Po prvním utkání s Ústí nad Orlicí se teď viktoriáni poměřili s druholigovým Sokolovem. Jaké byly mezi oběma soupeři rozdíly? „Už to bylo trochu soubojovější a rychlejší. Směřujeme to do rychlosti a ve Španělsku bude vrchol přípravného období,“ přibližuje Hejda.

Fotogalerie