Viktoria Plzeň zítra vstoupí do prvního kola ligové fáze Evropské ligy. Jejím prvním soupeřem bude německý Eintracht Frankfurt, se kterým se střetne na jeho hřišti. Na tradiční předzápasové tiskové konferenci odpovídali na otázky novinářů LukᚠKalvach s trenérem Miroslavem Koubkem.

Jak bylo těžké vzpamatovat se ze sobotního zápasu?

Bylo by lepší, kdybychom to v sobotu zvládli. Každopádně jsme si k tomu něco řekli a musíme se soustředit na zítřejší zápas. Nezbývá nám nic jiného, než předvést stoprocentní a maximální výkon.

Kam řadíte Frankfurt ve výčtu soupeřů, který jste s Plzní už potkal?

Řadím ho mezi top týmy, se kterými jsem mohl hrát. Hraje na špici Bundesligy, mají obrovskou kvalitu. Jak jsem říkal, musíme předvést maximální výkon, být poctivý a nenechat jim žádný prostor.

Zítra má být plno, hrálo se tady EURO a je tady vždy bouřlivá atmosféra. Jak se s tím popasovat?

Je to odlišné, než když se hraje na prázdném stadionu. Myslím, že to může být prospěšné, vtáhne vás to a soustředí se jen na fotbal. Myslím, že to nebude hrát velkou roli. Nechceme tu být jen na výletě, ale chceme odvést dobrý výsledek. 


Dají se nějak porovnat soupeř ze soboty a ten zítřejší? Co očekáváte od Frankfurtu?

Slavia a Eintracht jsou rozdílní. Slavia preferuje silový výkon, ve smyslu tlaku na soupeře a agresivity. Eintracht také, ale navíc má jinou typologii hráčů vepředu. Mají skvělé náběhové hráče, kteří jsou rychlí a technicky velmi dobře vybavení.

S čím budete po zápase spokojený?

Budu spokojený, když podáme dobrý výkon.

Na koho si v týmu soupeře dávat největší pozor?

Celé mužstvo je skvělé, na každém postu je nadstandardní hráč. Největší formu mají pravděpodobně oba dva hroáci. Mají rychlé hráče na křídlech. Je to ohromná technická a individuální síla. Musíme si dát pozor na každého. Frankfurt sice začal Bundesligu porážkou, ale poté třikrát vyhrál. Dostal se na dobrou formu a hrají velmi dobře.

Bude důležité přestát očekávaný úvodní nápor Eintrachtu?

Nepochybně. Víme, jakou mají kvalitu a sílu. Je to špičkové bundesligové mužstvo. My jsme ale mužstvo, které loni dokráčelo do čtvrtfinále Konferenční ligy, máme své zkušenosti. Musíme být kompaktní a takové zápasy musíte odehrát velmi kvalitně.

V následujících dnech vás čeká velmi náročný program. Máte v hlavě, jak budete chtít rotovat sestavou?

Z fyziologického pohledu není sobota-čtvrtek problém. Hráli jsme v sobotu, měli jsme dostatek času zregenerovat. V anglických týdnech je problém čtvrtek-neděle, jelikož tam máte o dva dny méně.