V minulém týdnu proběhl na hřišti 33. Základní školy v Plzni poslední letošní trénink brankářské akademie FC Viktorie Plzeň. Pro všechny gólmany byla připravena autogramiáda hráčů A-mužstva a na budoucí hvězdy se přišli podívat Matúš Kozáčik, Aleš Hruška, Dominik Sváček a trenér brankářů Martin Ticháček.

Autogramiáda trvala kolem třiceti minut, zájem brankářů o podpisy svých vzorů byl velký a někteří si setkáním s triem plzeňského „A“ týmu splnili sen. „Bylo hezké sledovat mladé naděje, jak si autogramiádu užívají. Velice děkuji všem zkušeným borcům a trenérovi Ticháčkovi, kteří tento zážitek mladým talentům umožnili,“ říká trenér mládežnických brankářů FC Viktorie Plzeň Jan Levý.

Od září se brankáři každé úterý připravovali na umělé trávě v areálu 33. ZŠ Skvrňany. „Díky zvyšujícímu se zájmu o brankářskou akademii jsme opět přivítali nové mladé naděje z Plzeňského kraje. Také musím vyzdvihnout brankáře, kteří k nám chodí už 3 nebo 4 roky, protože tihle brankáři jsou jasným důkazem, že s nimi pracujeme na vysoké úrovni a stávají se z nich kvalitní gólmani,“ popisuje Levý.

Brankářské tréninky jsou zaměřené na techniku chytání, rozvoj koordinačních schopností a v neposlední řadě silových dovedností. „Máme radost, jak se všichni brankáři zlepšují a mají velmi dobrý přístup k tréninku. Do tréninkového procesu se vrátíme 23. ledna 2018,“ dodává trenér brankářů.

Už druhým rokem jsou v provozu internetové stránky www.brankarifcvp.cz, kde každý nalezne vše potřebné o brankářské akademii FC Viktorie Plzeň. Na stránkách je kontakt na trenéra Levého, včetně přihlášky pro nové brankáře, kteří se chtějí zúčastnit kvalitních tréninků a setkat se s hráči A-mužstva.

„Za celý brankářský tým, který se skládá z trenérů Jiřího Krbečka, Vojty Marečka, Petra Berky a Marka Špirocha, děkujeme všem za přízeň a přejeme všem brankářům a rodičům veselé a klidné Vánoce. Do nového roku jen to nejlepší a těšíme se na další tréninky,“ uzavírá Jan Levý.