Jsme zpět! Po více než měsíční pauze vynucené pandemií koronaviru se vracíme do boje. V rámci 7. kola FORTUNA:LIGY nás hned čeká třaskavý souboj proti Spartě. Hraje se v neděli od 18:15 a palce nám můžete držet u sledování O2 TV Sport! Co před atraktivním duelem řekli obránce David Limberský a trenér Adrian Guža?

4. října v Olomouci. Datum posledního zápasu Viktorie Plzeň. Nyní se však můžeme těšit na návrat! „Pauza byla dlouhá. Celý rok je hodně specifický a jsme rádi za každý zápas. Navíc je to jeden z největších zápasů, které se u nás hrají. Hlavně si přejeme uhrát stejný výsledek jako v květnu,“ naráží Limberský na výhru 2:1 nad Letenskými.

Podobně hovořil i trenér Guža. „Na restart se velmi těšíme. Obzvl᚝ to, že hrajeme doma po delší pauze a ještě k tomu se Spartou... Věřím, že budeme kvalitně připraveni a vyhrajeme,“ říká slovenský trenér. „Musíme prokázat dobrou připravenost jak fyzickou, tak technicko-taktickou a týmovou. Budeme mít obrovskou motivaci zápas vyhrát,“ ubezpečuje.

Jak na tom tým po několika, často různě omezených, tréninkových jednotkách v posledním měsíci je? „Myslím, že jsme potrénovali dobře. Hlavně si ale uvědomujeme, že potřebujeme vyhrávat a věřím, že Sparta je ideální soupeř na to, abychom nastartovali nějakou šňůru. Máme kvalitu na to ukázat, že chceme bojovat o ty nejvyšší příčky,“ míní David Limberský. „Máme talent, takže naši hru chceme mít postavenou na tom, že půjdeme na maximum co se týče týmovosti, odhodlání a úsilí,“ přeje si vidět Adrian Guža, který svým svěřencům důvěřuje, že v neděli dotáhnou zápas do vítězného konce.

Sparta má zápasovou praxi z Evropské ligy, kde odehrála tři zápasy. Včera (ve čtvrtek 5. 11.) navíc vyhrála 4:1 na hřišti Celtic Glasgow. „Upřímně, není to pro nás ideální, že jsme neměli dlouho ostrý zápas a Sparta bude rozehraná... Ale je to specifická situace, každý si v tom může najít svá pozitiva a negativa. I tak věřím, že jsme odpočatí a zápas zvládneme!“ nebojí se Limberský. „Musíme podat maximální výkon, být produktivní vepředu a vzadu udržet ideálně nulu. Blíže si řekneme ještě v taktice před zápasem. Myslím, že kdo bude více chtít, ten vyhraje,“ doplňuje.

„Jsme si vědomi toho, že zápasovou zátěž velmi těžce nahradíte,“ připouští Adrian Guža. „Ale kluci v procesu vypadají velmi zajímavě. Teď je podstatné, aby tréninkové úsilí a nasazení dostali ve správný čas do zápasu, a to je v neděli od 18:15 na našem stadionu. Je třeba ukázat emoce, dobré nastavení, týmový duch, přidat vlastní talent a zručnost, týmovou chemii a věřím, že i některé automatismy zafungují. Jsem přesvědčený, že v tom zápase podáme plnohodnotný týmový výkon!“ burcuje své mužstvo trenér.