MOL eCUP je unikátní esportový projekt ve hře FIFA 20, ve kterém se spolu utkali jak profesionální fotbalisté, tak profi gameři i fanoušci z řad široké veřejnosti. Viktorii Plzeň reprezentovali esportoví hráči T9Laky a DRMi10. A málem se podařilo navázat i na triumf v DATART e:LIZE, po prohře ve finále se ale viktoriáni museli spokojit s i tak pěkným druhým místem.

V kvalifikačních kolech Viktoria Plzeň hrát nemusela, začala až tak ve fázi 32 nejlepších. Zde hned v prvním kole narazil T9Laky na Slavii Karlovy Vary a v západočeském derby zvítězil 2:0. Osmifinále proti Mutěnicím, které vyřadily Jihlavu, odehrál DRMi10 a uspěl v poměru 2:1.

Ve čtvrtfinále přišla výhra 2:0 nad Slavií Praha a tím si esportový tým Viktorie zajistil postup do SUPERFINÁLE. Bitvu s pražským soupeřem odehrál rovněž DRMi10, který si v poslední víkendovce připsal neskutečnou bilanci 30 výher ze 30 zápasů a skončil na celkovém 30. místě, gratulujeme!

Bitva o titul šampiona se uskutečnila v pražském hotelu Don Giovanni a vysílala se také živě na ČT Sport. Červenomodrý dres reprezentoval T9Laky. Semifinálový souboj proti Bohemians vyhrál po napínavé bitvě 2:1 na zápasy. První duel vyhrál 1:0, poté po prodloužení podlehl M4tk0vi 1:2. Rozhodující zápas zvítězil T9Laky 1:0 a postoupil tak do finále!

„Byly to těžké zápasy. Měl jsem silného soupeře, ale i tak si myslím, že jsem si s tím měl poradit lépe. Naštěstí jsem si ten třetí zápas pohlídal,“ ulevil si.

Ve finále narazil LukᚠPour na Štěpána Sobockého, kterí si na esportové scéně říká RIIJK a v MOL eCupu reprezentoval Pardubice. Úvodní utkání nabídlo zajímavou podívanou a musely jej po remíze 2:2 rozhodnout penalty, ty lépe zvládl viktorián. Po následné prohře musel opět přijít rozhodující zápas, který po prodloužení skončil 0:0 a došlo opět na pokutové kopy. Ty po několika napínavých sériích vyhrál RIIJK. „Byly to nervy, ale v té chvíli jsem na to vůbec nemyslel. Jen jsem se snažil přijít na to, kam to může kopnout a kam to zahraju já. Penalty jsou vždy taková loterie,“ říká viktoriánský reprezentant.

Laky měl z druhého místa rozporuplné pocity. „Chtěl jsem pro FCVP vybojovat pomyslný double, takže jsem trochu zklamaný. Nicméně stále je to krásné umístění a určitě se nemáme za co stydět,“ řekl. „Jsem každopádně rád, že takový turnaj vznikl a můžeme si zkusit i více soutěží. Hlavně jsem rád, že se stále držíme stabilně nahoře,“ pochvaluje si LukᚠPour.

Pro více novinek ze světa eSportu sledujte esportový instagram.