Viktoriáni z Moravy tentokráte odjíždějí s prázdnou. První jarní utkání na druhé straně republiky proti Brnu zvládli, nyní však podlehli Slovácku 0:2. Ztrátu bodů posléze ohodnotili záložníci Pavel Bucha a Jan Sýkora společně s trenérem Michalem Bílkem.

„V prvním poločase to byl vyrovnaný zápas, ale soupeř šel krásným volejem do vedení. Ve druhé půli jsme měli tlak i šance, které jsme neproměnili, a proto jsme prohráli. Neřekl bych, že jsme hráli úplně špatně. Snažili jsme se na těžkém terénu být aktivní, ale bohužel jsme nedali branku,“ vidí hlavní příčinu porážky Michal Bílek.

V Brně se Viktorce duel podařilo otočit a zvrátit ho na svou stranu, tentokrát však odjíždí z Moravy bez bodů. „Minule jsme měli balon lépe pod kontrolou a soupeře jsme víc mačkali než dnes, teď se nám to nedařilo,“ srovnává oba zápasy Pavel Bucha. „Slovácko hrálo jednoduše i chytře, kouskovalo hru a my jsme dost ztráceli balon. Nepodařilo se nám míč dávat do lepších prostorů, kdy bychom ohrozili bránu,“ má jasno plzeňský středopolař.

„Vždycky to může být lepší, to je jasné. Doteď jsme zvládali i zápasy, kdy se nám herně nedařilo, dnes se nám to nepovedlo ani výsledkově. Ukážeme si chyby, které jsme udělali a budeme to chtít hned za týden doma odčinit,“ slibuje Jan Sýkora.

Ten se na ligové trávníky vrátil po dlouhých pěti měsících po vleklém zranění. „Na to, že jsem hrál po takové době, tak jsem se necítil nějak špatně. Věřím, že to bude s přibývající minutáží lepší a lepší,“ říká univerzál Viktorie.

Fotbalisté Plzně tak nedokázali využít sobotní zaváhání Slavie, kdy by je výhra v Uherském Hradišti posunula zpátky do čela tabulky. „Chceme vyhrát každý zápas, nehledě na to, jak hrají naši konkurenti,“ prozrazuje Syky. „Litujeme toho, že jsme tady nezískali ani bod. Slovácko je silné mužstvo, hlavně v domácím prostředí. Odvedli dobrý výkon, poctivě bránili a nebylo jednoduché se do nich dostat,“ uvědomuje si kouč FCVP.

Fotogalerie