Z domácího ligového utkání s Mladou Boleslaví si Viktorka odnesla bod za remízu 1:1. „Nejsme spokojení, chtěli jsme vyhrát,“ měl po zápase jasno hlavní trenér Miroslav Koubek. Přečtete si, co ještě zaznělo na tiskové konferenci.

Trenér, spokojený s bodem nejste, že?

Určitě ne. Chtěli jsme vyhrát, využít domácího prostředí a získat tři body do tabulky. Na druhou stranu Boleslav je kvalitní soupeř, který také hraje poháry, má dobrý přechod a kvalitní brejky, věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Ale spokojeni nejsme, to je jasné.

Co podle vás scházelo?

Nebyli jsme dostatečně kvalitní v útočné fázi, měli asi tisíc centrů, chyběl nám tam dnes důraz ve vápně. Problém vidím v tom, že jsme nedokázali vytvořit dostatečný tlak, abychom tam ten gól dotlačili. Měli jsme využít i naší přesilovky, ale soupeř to ubránil, nedokázali jsme se do nich dostat. To je nᚠdeficit z dnešního zápasu. I takové zápasy prostě jsou, nejsme jediný pohárový zástupce, kterému se to stalo. 

Nechybělo vám tam více lehkosti?

Všechny akce nebyly špatné, ale chyběl poslední krok, nebo se třeba prosadit jeden na jednoho. Pokusy byly, ale opakuji, soupeř to dobře odbránil.

Nemohla se projevit i určitá únava z nabitého programu?

Neřekl bych. Gól jsme dostali z naší zbytečné ztráty a po krásné střele soupeře. Únavu jsem tam neviděl.

V poločase jste sáhl k dvojnásobnému střídání.

Lukáše Červa jsme trochu šetřili, měl náročný program a šanci dostal tentokrát Tom Slončík. Lukᚠtam pak měl do druhé půle vnést energii, bohužel se stal obětí takové nešastného zákroku a byl vyloučen. A Adu? Ve Frankfurtu podal velmi dobrý fyzický výkon, dnes sice vstřelil branku, ale neudržel tolik míčů, kolik jsme si představovali. Je u nás nově, také si ještě zvyká na režim anglických týdnů.

Neuvažoval jste třeba o nasazení vysokého Lukáše Hejdy ve druhé půli?

Ano, uvažovali. Už se rozcvičoval, byl připravený. Šli bychom na dva stopery a on na hrot, ale vše zhatila červená karta Lukáše Červa.