Předvečer bitvy neporažených odpovídali na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek a záložník Jan Kopic.

Trenére, v jakém fyzickém stavu se mužstvo nachází s ohledem na náročnost programu?

Musíme se na to podívat z několika aspektů. Zaprvé ta psychologická úroveň, pomohla nám výhra se Slavií. Druhý je zdravotní stav, kdy jsme si ze zápasu se Slavií neodnesli žádné velké šrámy. Třetí aspekt je uvolnění některých hráčů, kteří nemohli nastoupit v úvodním utkání kvůli kartám.

Očekáváte podobný herní obraz jako v prvním zápase?

Fiorentina je známá tím, že po fyzické stránce a po stránce držení míče se jedná o opravdu kvalitní mužstvo. V tom se nemůžeme srovnávat, ale zase máme svoje zbraně. Potřebovali bychom být trochu účinnější do útočné fáze, tam máme z prvního zápasu rezervu.

Berete to jako svůj největší zápas kariéry?

Já ve své kariéře nikdy nebyl ve čtvrtfinále evropského poháru, takže pro mě je to rozhodně velmi zajímavý zápas.

Vnímáte v týmu namotivovanost, jelikož vidina semifinále není úplně daleko?

Chtěli jsme do Itálie přivézt výsledek, který nám zajistí naději na postup a pokračovat v úsilí postoupit. To se nám podařilo. Určitě jsme měli na mysli také koeficient, a to se také podařilo a pomohli jsme celkově českému fotbalu. Odvetu považujeme tak, že nemáme práci dokončenou a pokusíme se ji dokončit.

Panuje u Vás osobně nervozita?

Vůbec. Jsem nad věcí a říkám to pořád. Tyhle zápasy jsou svátek. Je to čtvrtfinále evropské soutěže.


Co očekáváte od zítřejší odvety a jaký bude klíč k úspěchu?

Očekáváme podobný zápas jako byl v Plzni. Chceme více držet balon, více se zapojit do útočné fáze a být nebezpečnější. Soustředit se ale samozřejmě musíme i na obranu.

První utkání jste sledoval z tribuny. Co vám ten zápas ukázal?

Ukázalo mi to zejména to, na co jsme se už připravovali. Fiorentina je obrovsky silná na balonu. Pouštěli jsme si jejich venkovní utkání na Juventusu, kde měli takřka sedmdesáti procentní držení balonu proti velice silnému soupeři. Domácí utkání bylo takové, jaké jsme očekávali. Soupeře jsme do ničeho nepustili, jen jsme nebyli nebezpeční tak, jak jsme chtěli.

Jste o to více natěšený na utkání?

Samozřejmě, velice se těším! Přál jsem si, abychom sem po prvním zápase jeli s dobrým výsledkem a šancí na postup. Obojí se splnilo a o to víc se na utkání těším.

Je to pro vás největší zápas v kariéře?

Odehrál jsem nějaká utkání v Lize mistrů. Hrajeme Konferenční ligu, ale na druhou stranu čtvrtfinále. Je to určitě jeden z největších zápasů.

Jaká je nálada v týmu? I vzhledem k tomu náročnému programu.

Máme za sebou dobrý týden. Výkon a výsledek s Fiorentinou a následné vítězství se Slavií, které nás dozajista povzbudí. Síly soupeře jsme si ale vědomi.

Co podle tebe bude zítra panovat na stadionu za atmosféru? Protože nemusí být úplně vyprodáno.

Doufám, že to bude atmosféra bouřlivá. Musím přiznat, že už jsem tu jednou byl. Zhruba před šestnácti lety na Boleslavi, za kterou hrál brácha. Tehdy tu prohráli 1:2. Doufám, že si my zítra odvezeme lepší výsledek.