Viktoriáni dnes v odvetě se Šeriffem Tiraspol vybojovali před vyprodanou Doosanou Arenou postup ze 3. předkola Ligy mistrů! A nedlouho po závěrečném hvizdu se svěřenci Michala Bílka dozvěděli svého soupeře pro play-off nejslavnější klubové soutěže světa. Je jím Karabach!

Ten hodinu po nás vyběhl do odvetného utkání s Ferencvárosem Budapeš, s nímž v prvním zápase remizoval 1:1. Nakonec se Karabachu podařilo maďarský celek porazit 3:1 a rozhodnout tak o svém postupu.

První utkání sehrajeme ve středu 17. srpna v Baku, kde Karabach hraje své domácí zápasy v evropských pohárech. Úvodní hvizd zazní v 18:45 našeho času. Domácí odveta v Doosan Areně se uskuteční v úterý 23. srpna ve 21 hodin.

„Všichni viktoriáni žijí svůj evropský sen, stále nás ale čeká jeden klíčový krok směrem ke slavné Lize mistrů. A k tomu, abychom ho zvládli budeme opět potřebovat vyprodaný stadion! O prodeji vstupenek budeme včas informovat,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

FK Karabach hrající své evropské zápasy v hlavním městě Ázerbájdžánu Baku byl založen v roce 1987 a v roce 1992 se stal zakládajícím členem ázerbájdžánské Premier League. Spolu s Neftçi je Karabach jedním ze dvou ázerbájdžánských týmů, které se zúčastnily všech dosavadních ročníků nejvyšší soutěže. Dlouhé čekání na titul skončilo v roce 2014, kdy klub vybojoval prvenství po jednadvaceti letech.

V sezoně 2014/2015 byl Karabach teprve druhým ázerbájdžánským týmem, který se probojoval do skupinové fáze evropských pohárů, když oslavil postup do Evropské ligy UEFA. Tento úspěch na evropské scéně vylepšili o tři sezony později, když se stali účastníky prestižní Ligy mistrů. V počtu odehraných evropských zápasů naprosto dominují domácí scéně.

Viktoria se s Karabachem v evropských pohárech již jednou utkala. V sezóně 2016/2017 jej vyzvala ve 3. předkole LM. První zápas hraný v Plzni žádnou branku nenabídl. „Věřím, že když dáme venku gól, tak postoupíme,“ hlásil tehdy Roman Hubník. A jak se později ukázalo, měl pravdu!

Na Stadionu Tafiqa Bahramova v Baku přišlo 31 tisíc diváků! A domácí hráči, hnaní hlasitou podporou šli do vedení. Pět minut před koncem se ale po centru Jana Kopice prosadil Krmenčík a nasměroval Viktorii do play off nejprestižnější klubové soutěže.

A my doufáme a věříme, že i tentokrát ze vzájemného souboje vzejdeme vítězně!