Dvacátý první ročník tradičního mezinárodního Memoriálu Stanislava Štrunce je minulostí. Turnaj byl pořádaný pod záštitou hejtmana Plzeňského kraj, ve spolupráci s Nadací sportující mládeže a s podporou města Plzně a městských obvodů Plzeň 1 a Plzeň 8.

Letošního ročníku se účastnil Wolfsburg, Dunajská Streda a Aston Villa. Německý tým prošel celým turnajem bez porážky a získal vítěznou trofej. Viktoriáni obsadili třetí místo.

Celý turnaj otevřel duel mezi Viktorií a Wolfsburgem. Utkání nakonec vyznělo lépe pro německý tým, který zvítězil 3:2. Následoval zápas mezi DAC a Aston Villou, který rozhodl až penaltový rozstřel. V něm byl šastnější tým ze Slovenska. (DEN PRVNÍ)

V sobotu dopoledne byl na programu zápas Viktorie s DAC. Žlutomodří otočili vývoj utkání a zvítězili 3:2. Duel Aston Villa vs. Wolfsburg ovládl německý tým a zvítězil 5:1. (DEN DRUHÝ)

Závěrečný den nabídl souboje o první a o třetí místo. Dopolední zápas o zlato mezi Wolfsburgem a DAC skončilo vítězstvím Vlků 4:0. Odpoledne bylo na programu utkání Viktorky s Aston Villou. Zápas o třetí místo zvládla vítězně Viktorka. Na vítězství 4:2 měl velký podíl hattrick kapitána devatenáctka Jakuba Chalupy. (DEN TŘETÍ)

Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Mbassi Mario z Wolfsburgu. Cenu pro nejlepšího brankáře Memoriálu Stanislava Štunce 2024 získal Kaltsas Vasileios z DAC.

 „Turnaj měl velmi kvalitní obsazení. Wolfsburg, který dominoval celý turnaj a předváděl skvělé výkony. Poté Dunajská Streda a Aston Villa. Co se týče nás, tak první zápas nebyl úplně povedený. S Dunajskou Stredou jsme začali výborně, ale bohužel jsme nakonec prohráli. V posledním zápase jsme předvedli velmi slušný výkon a vyhráli. Když to vezmu celkově, tak mě mrzí porážka s Dunajskou Stredou. Byl bych spokojený, kdybychom skončili druzí za Wolfsburgem. Jsem rád, že to kluci zvládli hlavně kondičně. Byla to skvělá konfrontace, zápasy se zahraničními soupeři jsou vždycky skvělé,“ uvedl trenér devatenáctky FCVP David Vaněček.

„Pro všechny týmy je to skvělá konfrontace se zahraničním fotbalem, což průběh turnaje potvrdil. Každé mužstvo hrálo jiným způsobem, a tím byl celý turnaj rozmanitý. Co se týče celkového umístění, tak zaslouženě vyhrál Wolfsburg. Ukázal největší týmovou a individuální kvalitu. Velice inspirativní byla intenzita v útočné i obranné fázi hry,“ říká šéftrenér mládeže FCVP Štěpán Havránek.

„Nám nezbývá nic jiného, než třetí místo brát. Litujeme druhého poločasu s Dunajskou Stredou, kdy soupeř otočil skóre na konečných 3:2. Je to poučení, že je třeba odvést kvalitní výkon celý zápas. Na druhou stranu si myslím, že naše mužstvo v turnaji ukázalo velice zajímavé fáze zápasů, kdy jsme se snažili o kombinační fotbal,“ dodal šéftrenér.

„Tým je do budoucna určitě zajímavý a věřím, že tato konfrontace mu pomůže se připravit na podzimní část ligové soutěže, jelikož mužstvo svou kvalitu jednoznačně má. Chtěl bych pochválit také celý organizační tým turnaje. Memoriál Stanislava Štrunce má svojí tradici a svou sportovní a organizační kvalitu,“ uzavírá Štěpán Havránek.


Konečné pořadí:

1. VfL Wolfsburg – 9 bodů (12:3)
2. FC DAC 1904 Dunajská Streda – 5 bodů (4:7)
3. FC Viktoria Plzeň – 3 body (8:8)
4. Aston Villa FC – 1 bod (4:10)


Přehled výsledků:

Pátek 19. července

FC Viktoria Plzeň - VfL Wolfsburg 2:3
FC DAC 1904 Dunajská Streda - Aston Villa FC 1:1 (5:4 na penalty)

Sobota 20. července

FC Viktoria Plzeň - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:3
Aston Villa FC - VfL Wolfsburg 1:5

Neděle 21. července

VfL Wolfsburg - DAC 1904 Dunajská Streda 4:0
FC Viktoria Plzeň - Aston Villa FC 4:2


Děkujeme všem partnerům za jejich podporu, díky které se mohl letošní mezinárodní turnaj uskutečnit.


Fotogalerie