11. června – velmi důležité datum pro Viktorii Plzeň. V tento den si totiž v roce 1911 skupina učňů kopajících pravidelně na Dobytčím trhu pod dohledem jistého úředníka státních drah Jaroslava „Táty“ Ausobského založila vlastní klub a pojmenovala jej vznešeně Viktoria. V pátek si tak připomeneme 110leté výročí klubu zahájením oslav!

představení výročního loga a harmonogramu akcí došlo necelé dva týdny zpátky. Oslavy budou oficiálně zahájeny 11. června 2021. Při této příležitosti tedy dojde ke slavnostnímu aktu odhalení nových pamětních desek na Pamětním místě Brány borců. Doplněny budou desky klubových legend i fanoušků, kteří nás svět opustili předčasně, ale součástí viktoriánské rodiny zůstanou navždy.

Otevře se také naučná stezka Po stopách 110 let FCVP. Téměř čtyřkilometrový okruh vás provede Štruncovými sady a Luční ulicí, na celkem jedenácti zastaveních se dozvíte vše o klubové historii, úspěších, slavných jménech či významných milnících klubu.

Dnes (v pondělí 7. června) vyšla také speciální příloha u našeho mediálního partnera Deníku věnovaná právě 110. výročí. Pokud jste tak ještě neučinili, určitě si pro ni zaběhněte do trafiky, stojí to za to! Ke klubové historii se váže také posledně vydaný díl RED&BLUE podcastu s klubovým kronikářem Pavlem Hochmanem a legendou Františkem Plassem, který najdete na našich podcastových plaftormách.

Mrkněte ještě na další informace o chystaných akcích a sledujte webové stránky i sociální sítě klubu, kde budou všechny informace propojeny hashtagem #110fcvp. Doporučujeme také přihlášení se k odběru viktoriánského newsletteru.