Po odvetném utkání třetího předkola Evropské konferenční ligy je na programu čtvrté kolo FORTUNA:LIGY. Viktoria Plzeň má v lize za sebou tři vítězství v poměru 2:1 a o další tříbodový zisk bude usilovat na hřišti Slovanu Liberec.

Umístění v minulé sezoně: 6. místo, 52 bodů, skóre 44:32

Odchody: Jakub Pešek (Sparta), Jhon Mosquera (Plzeň), David Cancola (Ross County), Filip Nguyen (host. Slovácko), Aleš Nešický (Karviná)

Příchody: Justen Kranthove (volný hráč), Ondřej Novotný (host. Sparta), Theodor Gebre Selassie (volný hráč), Karol Mészáros (volný hráč), Filip Havelka (host. Sparta), Jan Matoušek (host. Slavia), Christian Frýdek (Sparta)

Zahraniční hráči v týmu soupeře: Olivier Vliegen (Belgie), Martin Koscelník (Slovensko), Justen Kranthove (Nizozemsko), Marios Purzitidis (Řecko), Michal Faško (Slovensko), Kamso Mara (Guinea), Karol Mészáros (Slovensko), Adama Diamé (Senegal), Imad Rondić (Bosna a Hercegovina)

Hráli za druhý tým: nikdo – Jhon Mosquera, Matěj Hybš

Dosavadní výsledky Liberce:
Liberec – Slovácko 0:1 (31. Petržela)
Liberec – Sparta 0:5 (25. Pešek, 62. Hložek, 66. Karabec PK, 70. Krejčí, 79. Souček)
Hr. Králové – Liberec 1:1 (67. Král – 9. Rabušic)

Sestava z posledního utkání: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala – Nečas (61. Mészáros), Havelka, Faško, Gembický (61. Matoušek) – Rabušic (41. Purzitidis)

Rozpis Liberce v dalších pěti kolech F:L: Plzeň (D), České Budějovice (V), Zlín (D), Pardubice (V), Mladá Boleslav (D)

Vzájemné zápasy (z pohledu Plzně): 19 – 13 – 18
Skóre: 65:58
Žluté karty: 118:127
Červené karty: 9:5
Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Michal Ďuriš a Michael Krmenčík (4) – Jan Blažek (4)


Co k soupeři řekl asistent trenéra Pavel Horváth: „Liberec nemá úplně dobrý začátek sezony. Je to ale i tím, že ve dvou zápasech nedohrával v plném počtu. Hrál se Spartou, která letos bude silná. Slovan Liberec je doma vždy nepříjemný soupeř, je tedy opět namístě taková ta fráze, že nás nečeká nic lehkého. V tuto chvíli to platí dvojnásob. Soupeř do zápasu půjde s tím, že bude věřit tomu, že budeme unavení a že má šanci nás porazit.“