Dvacetiletý střední záložník Pavel Bucha stráví zbytek sezony v Mladé Boleslavi. Mělnický rodák odchází do středočeského klubu na hostování, kam už před měsícem zamířil také další viktorián TomᚠHájek.

Bucha je viktoriánem od léta 2018 a za A-tým odehrál dva soutěžní zápasy v rámci MOL Cupu proti Vyškovu a Slovácku. Mladý fotbalista jinak většinu sezony nastupoval za juniorku, trénoval však s „áčkem“. Nyní odchází na půlroční hostování do Mladé Boleslavi, kam už před měsícem zamířil také TomᚠHájek.

„Pavel je talentovaný fotbalista, který má velký potenciál. Na jeho postu má však v našem týmu velkou konkurenci, a tak jsme se domluvili, že ho uvolníme na hostování do Mladé Boleslavi, kde by měl mít větší herní vytížení. To je pro hráče i pro klub do budoucna velmi důležité,“ odůvodnil tento transfer generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Vnímám, jak velká konkurence v Plzni je, i to, že šance na větší čas na hřišti by nebyla velká. Hostování v Boleslavi je pro mě příležitost ke zlepšení v kvalitním ligovém týmu, přestože i tam budu muset o místo na hřišti bojovat,“ dodal sám Pavel Bucha.