Po Milanu Havlovi si Viktoria pojistila služby dalšího hráče. Smlouvu do konce sezony 2023/2024 s klubem podepsal třiadvacetiletý středopolař Pavel Bucha!

Pavel Bucha se při svém příchodu v červenci 2018 v Plzni dohodl na čtyřleté smlouvě, která tak měla skončit po této sezoně. Nyní ale byla prodloužena o další dva roky, tedy do června 2024.

„Jsem šastný, že ke mně má klub důvěru a došlo k prodloužení smlouvy. Cítím se ve Viktorce skvěle, našel jsem tady perfektní zázemí a veškeré podmínky pro fotbalový růst,“ řekl po prodloužení kontraktu Pavel Bucha. 

„Pavel je neuvěřitelně pracovitý hráč, který na sobě dennodenně maká a chce se neustále posouvat. I přes stále poměrně nízký věk je jedním z klíčových hráčů a má potenciál dostat se i do národního týmu, kde byl nyní již mezi náhradníky. Jsem rád, že bude i nadále součástí našeho klubu,“ okomentoval generální ředitel Viktorie Adolf Šádek. „Děkuji hráči i Viktorovi Kolářovi ze Sport Investu za vstřícné a konstruktivní jednání. Na všem jsme se domluvili velmi rychle,“ dodal.  

Celkem má Pavel Bucha na svém kontě v plzeňském dresu odehráno 59 soutěžních zápasů (44 v lize, 7 v evropských pohárech a 8 v Českém poháru) se 14 vstřelenými góly. Dohromady odehrál ve své kariéře rovných 100 soutěžních utkání. Byl členem kádru reprezentace do 21 let a v poslední reprezentační nominaci A týmu se ocitl mezi náhradníky.

„Pavel se vyprofiloval do pozice klíčové osobnosti týmu a nový kontrakt je toho důkazem. Plzeň se chce nadále držet v absolutní české špičce a toto prodloužení patřilo k prioritám. Osobně věřím, že Pavel zde udělá další krok ve svém fotbalovém vývoji,“ uzavřel Viktor Kolář z agentury Sport Invest.