V 11. kole FORTUNA:LIGY zavítá do Doosan Areny fotbalový klub z Teplic. Ten po nevydařeném startu do nového ligového ročníku vyměnil trenéra a ve svém kádru má opory, které prošly plzeňskou Viktorkou. I k tomuto se vyjádřil trenér Pavel Vrba.

„Čeká nás soupeř, který na tom není úplně nejlépe, takže sáhl ke změně trenéra. Bude to spíše o dobývání pevné obrany. My musíme být produktivnější a doufám, že vyhrajeme a vstřelíme více branek,“ řekl před utkáním kouč Viktorie Plzeň. „Hlavně musíme zapomenout na zápas v Římě. V české liz se to budeme snažit napravit a hrát ofenzivní fotbal, doufám, že se nám to hlavně v domácím prostředí bude dařit pravidelně,“ doplnil.

Teplický klub ke konci září vyměnil trenéra, Daniela Šmejkala nahradil Stanislav Hejkal. „Vždy po příchodu nového trenéra spousta hráčů ožije a některé věci se změní. Já úplně nedokážu posoudit, co se přesně v Teplicích bude měnit, ale Stanislav Hejkal je zkušený kouč a uvidíme, co udělá,“ zamyslel se před vzájemným duelem.

V kádru Teplic najdeme i několik bývalých hráčů Viktorie Plzeň, mezi ně například patří dva nejlepší střelci týmu – David Vaněček a Jakub Hora. „Jsou to klíčoví hráči soupeřovy ofenzivy. Samozřejmě vím, že dávají spoustu gólů. Jsou velice nebezpeční a hlavní ofenzivní hráči Teplic,“ uvědomuje si Pavel Vrba.

Viktoria zatím jako jediná v celé soutěži v domácím prostředí neztratila ani bod. „To je pravda, ale kromě zápasu s Mladou Boleslaví to bylo vždy jen 1:0, což asi plzeňským fanouškům moc nevoní. V posledních letech byli zvyklí na více gólů v soupeřových sítích, ale na druhou stranu nás stoprocentní bodový zisk doma těší. Chceme v tom pokračovat a dát ještě více gólů, pak bych byl maximálně spokojený,“ uzavřel Vrba rozhovor.