Trenér Miroslav Koubek odpovídal na otázky novinářů po dohrávce šestého kola Chance ligy mezi Viktorií Plzeň a Sigmou Olomouc.

Jak bylo těžké se dostat znovu do tempa po prodloužené reprezentační přestávce?

Udělali jsme takový tréninkový proces, po kterém jsme věřili, že to pro nás náročné nebude. Věřil jsem, že v potřebném rytmu budeme.

Byl to dneska zápas Pavla Šulce?

Určitě byl. Pavel je skvělý. Momentálně ho považuji za nejlepšího hráče, který běhá po českých trávnících. Dokazuje to na scéně mezinárodní i ligové. Buďme za něj rádi a doufám, že zůstane hlavně zdravý.

Panuje u Vás spokojenost s výkonem Prince Adua?

Zvolili jsme takový systém, abychom měli dobré přechody a hlavně také co nejvíce přechodů. To se nám dařilo. Záměr nám vyšel, bohužel jsme šance neproměnili. Měl dát branku, což byla kaňka na jeho velmi dobrém výkonu, kterým určitě zaujal.

Budete hráčům vyčítat závěr utkání?

Myslím si, že jsme podali dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Byl plný energie, tempa a dynamiky. Když vedete 2:0, nemáte vyhráno a ze standartky může padnout gól vždycky. Utkání jsme si zkomplikovali tím, že jsme neproměnili další šance, které jsme měli. To ale patří k fotbalu, rozhodující jsou pro nás tři body.

Blíží se velký zápas v Edenu, co od toho zápasu čekáte?

Zamyslíme se nad tím teď v příštích dnech. Vždy se soustředíme na nejbližší zápas, což byla doteď Olomouc.