Liga jde do finiše. Zbývají poslední tři kola a napětí v boji o poháry se stupňuje! Před finále MOL Cupu se viktoriáni v rámci FORTUNA:LIGY utkají s nováčkem z Pardubic. Co od zápasu očekávají Aleš Čermák a asistent trenéra Pavel Horváth?

Viktoriáni mají jasný cíl po zbytek sezony – vybojovat předkola evropských pohárů, což jim zaručí buď vítězství v MOL Cupu, nebo páté místo v lize. „Všichni chceme uspět a děláme pro to vše,“ ubezpečuje Pavel Horváth. „Snažíme se teď kluky hlavně dostat do psychické pohody. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale kluci myslí pozitivně a já věřím, že to bude vidět právě i na hřišti,“ dodává navrátilec do plzeňského klubu.

Aleš Čermák žádný neobvyklý tlak necítí. „Potřebujeme prostě vyhrát všechny tři zápasy v lize a také zvednout nad hlavu pohár. V tomto klubu je samozřejmost, že do každého zápasu jdete s tím, že ho chcete vyhrát,“ říká.

V cestě budou v neděli od 15:00 stát Pardubice, které v roli ligového nováčka zažily vydařenou sezonu. „Vždycky je nejhorší soupeř, který nemá co ztratit. Pardubice získaly dostatek bodů, podávaly dobré výkony a nečeká nás tedy nic jednoduchého,“ varuje Pavel Horváth. „My ale za každou cenu musíme vyhrát. Jsem přesvědčený, že i přes prohru na Spartě z mužstva bylo cítit, že kluci chtějí být úspěšní, chtějí bodovat a udělat pro to maximum. To je základ toho, abychom se mohli zlepšovat,“ ví asistent trenéra Michala Bílka.

„Pardubice jsou na tom dobře v tabulce a podávají i dobré výkony, což není náhoda,“ uvědomuje si Aleš Čermák. „Sám vím, že působit v týmu ligového nováčka není nic jednoduchého, vyzkoušel jsem si to už v Hradci Králové. Před Pardubicemi tedy určitě klobouk dolů, podávají stabilní výkony a jsou zaslouženě tam, kde jsou,“ myslí si záložník hrající s číslem 25.

Ten zároveň věří i v lepší projev než během utkání na hřišti Sparty. „Snažíme se plnit vše, co po nás nový trenér chce. Bohužel se první zápas nepovedl, ale věřím v to, že začnou body a vítězství přibývat. S novými pokyny se sžíváme,“ říká uzdravený Aleš Čermák.