Mezinárodní Memoriál Stanislava Štrunce startuje už zítra! Dvacátý první ročník turnaje se koná ve spolupráci s Nadací sportující mládeže. Celý turnaje se odehraje pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a za přispění města Plzně a městských obvodů Plzeň 1 a Plzeň 8. Představujeme účastníky letošního ročníku.

ASTON VILLA FC

Tento anglický klub pochází z Birminghamu, kde byl v roce 1874 založen. Jedná se o několikanásobného mistra Anglie a vítěze FA Cupu. Ve své historii má na svém kontě také vítězství v Lize mistrů z roku 1982.

Aston Vila se zúčastnila Memoriálu Stanislava Štrunce již dvakrát a letos si připíše svou třetí účast v řadě. Během své první účasti na turnaji se angličané umístili na čtvrtém místě. Loňské léto skončili na místě třetím. Zároveň byl jako nejlepší hráč ročníku 2023 vyhlášen Ben Broggio právě z anglického mužstva. Ve své ligové soutěži, tedy Premier League U18 se Villans umístili na dvanáctém místě.


VFL WOLFSBURG

Klub z německého města automobilů byl založen v roce 1945. Ve své historii se mu podařilo jednou vyhrát Bundesligu, a to v roce 2009. Trofej pro vítěze DFB-Pokalu zvedli hráči Vlků nad hlavou také jednou – v roce 2015.

Německá dorostenecká liga je rozdělena do tří soutěží, a to Severovýchod, Západ a Jihozápad. Vlci se účastní severovýchodní soutěže. Ve své lize obsadili druhé místo, tři body za mistrovskou Herthou BSC. Wolfsburg byl v celé sezoně nejofenzivnější a zároveň nejdefenzivnější tým. V dvaceti šesti zápasech měli na svém kontě skóre 80:20. Nejlepším střelcem soutěže se s dvaceti osmi góly stal Dženan Pejčinović z Wolfsburgu.


FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA

DAC v letošním roce slaví své 120. výročí od vzniku. Největší úspěch zaznamenal klub z Dunajské Stredy v roce 1987, a to když vyhrál jak slovenský, tak československý pohár. Žlto-modrý patří mezi přední slovenské kluby. 

V loňské sezoně se DAC umístilo ve slovenské lize dorostu na sedmém místě. Na Memoriálu Stanislava Štrunce se představí vůbec poprvé.