Poslední zápasy letošního roku mají za sebou už všechny mládežnické výběry! Ženské béčko společně s třináctkou přezimují na prvním místě, dvanáctka vstoupí do jarní části ze druhé příčky. Jak zakončily další viktoriánské naděje fotbalový podzim?

S podzimní částí se patnáctka rozloučila ve velkém stylu, když dokázala na domácí půdě zvítězit nad vedoucí pražskou Slavií. Dvěma góly se prosadil Vukovič, jeden zářez si připsal Hubáček a skvělá výhra na konec roku byla na světě! I díky tomuto výsledku vkročí červenomodří mladíci do jara ze čtvrtého místa s pouze malou ztrátou na nejlepší trojku. Kristian Vukovič, který patřil k elitním kanonýrům již v předešlém ročníku, navázal na povedené výkony a s osmi brankami je doposud nejlepším střelcem týmu do patnácti let.

FCVP U15 vs. Slavia 3:2 (1:2)
Střelci: 29. Vukovič, 49. Hubáček, 60. Vukovič - 33. Šmiga, 37. Kubů.
Sestava: Hacaperka - Kricner, Speierl, Gaszczyk A., Oliverius (67. Matys), Nováček D., Škorpil (K), Hubáček (62. Zapoměl), Lexa, Bečka, Vukovič (67. Rožánek) 


O rok mladším kolegům to proti sešívaným tak dobře nevyšlo, ale i přesto se mohou před startem zimní přípravy radovat z dobrého umístění. Na třetím místě mají stejně bodů jako jejich červenobílí rivalové a na prvenství ztrácí jen tři body. Střelec jediné branky v posledním utkání podzimu TomᚠVolf se v sezoně prosadil už pojedenácté a vede statistiky svého celku. 

FCVP U14 vs. Slavia 1:4 (0:1)
Střelci: 61. Volf - 2. Pancíř, 43. Filip, 67. Svoboda, 71. Filip.
Sestava: Vilímek - Folk (66. Holub), Petrák (41. Vlček), Mikula (K), Houser (57. Rada), Bednář, Böhm, Volf, Hamáček (41. Mašek P.), Zýka (57. Karnold), Hengstermann (41. Mašek M.) 


Na závěr letošního roku byla Slavia soupeřem také ženského prvního týmu, který se před domácím publikem rozloučil v zasněženém počasí stejným výsledkem jako kluci z týmu U14, když na závěr zápasu korigovala konečné skóre jedinou brankou Plzně Horáčková. Viktoriánky tak nyní čeká pauza, kterou stráví na pátém místě tabulky první ligy. Na čtvrtý Liberec a příčku ve Skupině o titul jim momentálně chybí pět bodů. Do jarní části sezony vstoupí hráčky v čele s nejlepší střelkyní týmu Adélou Radovou na hřišti Sparty.

FCVP Ženy vs. Slavia 1:4 (0:1)
Střelkyně: 84. Horáčková - 35. Goretkiová, 53. Wafula, 88. Wafula, 90. Kožárová.
Sestava: Radová M. - Radová A., Pacandová, Knödlová (82. Horáčková), Beštová (58. Mikešová), Mrázová (K), Pelikánová, Markelová, Tauberová (58. Kochanová), Lukáčová Z. (90. Němcová), Lukáčová J. (90. Hermanová) 


O parádní obrat proti Dukle se postaraly svěřenkyně trenéra Hudečka. Holky udržely chladné hlavy a brankami Krumpholcové s Rancovou otočily nepříznivý stav zápasu ve svůj prospěch. V 1. lize dorostenek jim tak po podzimu náleží klidný střed tabulky a na startu jarní fáze se z pátého místa pokusí zabojovat o pozici v první trojce, k čemuž jim pomůže i osmigólová nejlepší střelkyně týmu Denisa Rancová, která se trefila již potřetí v posledních dvou zápasech. 

Dukla Praha vs. FCVP WU18 1:2 (1:0)
Střelkyně: 45. Pelíšková - 51. Krumpholcová, 60. Rancová.
Sestava: Žížková - Herbrychová, Kadlecová, Zahradníková (67. Gunea), Märzová (78. Vojtová), Švecová, Rancová, Górasová, Krumpholcová, Šottová L. (K), Navrátilová (29. Jančová) 


Otočení výsledku nakonec nevyšlo starším žákyním, které k němu měly v závěru čtvrtečního svátečního zápasu s Libercem rovněž dobře nakročeno. O konečném výsledku nakonec musely rozhodnout až pokutové kopy, ve kterých byly úspěšnější právě Severočesky. „Posledních 20 minut se hrál fotbal „nahoru - dolů”, kdy oba týmy mohly zápas rozhodnout na svojí stranu. Remíza je tak spravedlivá pro oba celky. V závěrečné penaltové loterii byl bohužel šastnější Slovan,“ prozradil k zápasu trenér TomᚠBeran. Jeho hráčky se loučí s podzimem šestým místem, nejlepšími kanonýrkami výběru jsou s deseti góly Laura Brandlová s Nikolou Šotovou.

FCVP WU15 vs. Liberec 2:3 pen. (0:2)
Střelkyně: 42. Kynclová Šárka, 59. Brandlová Laura - 6. Ottová Michaela (vl.), 28. Albrechtová.
Sestava: Vondrovicová, Peterková - Větrovská, Kynclová, Cinková, Šotová (K), Antony, Blasczyková, Balejová, Ottová, Hladká, Kadeřávková, Timková, Boučková, Soukupová, Kubešová, Brandlová