V úterý po poledni proběhla tradiční předsezonní tisková konference, které se zúčastnili prezident klubu TomᚠPaclík, generální manažer Adolf Šádek, trenér Pavel Vrba a také již kmenový obránce Viktorie Jakub Brabec.

Hned na úvod si vzal slovo TomᚠPaclík, který se vyjádřil k ambicím Viktorie Plzeň pro ročník 2019/20. „Jako každý rok chceme navázat na mimořádnou loňskou sezonu, kterou jsme měli. V evropských pohárech chceme do skupinové fáze, v tuzemské soutěži hrát o nejvyšší příčky s cílem vrátit titul do Plzně,“ má jasno prezident klubu.

Také Pavel Vrba věří, že jsou Plzeňané na sezonu nachystaní. „Jsem rád, že vstupujeme do soutěže dobře připraveni. Máme mužstvo, které mívá posledních několik let nejvyšší ambice, což chceme potvrzovat i nadále. Naším snem je hrát opět skupinu v Evropě. Týmu věřím,“ prozrazuje hlavní kouč Viktorie.

„Jsem stoprocentně přesvědčený, že na sezonu jsme kvalitně a dobře připraveni. Slavia bude chtít titul obhájit, Sparta ho také bude chtít získat. My jsme připraveni dělat vše pro to, aby se ten půjčený pohár vrátil zpátky do Plzně,“ doplňuje s úsměvem generální manažer Adolf Šádek.

Pětapadesátiletý trenér věří, že obecně česká liga jde kvalitou nahoru. „My a Slavia jsme v minulé sezoně byli úspěšní v pohárových zápasech, skupinu dobře odehrál také Jablonec. Dříve bylo nadšení alespoň z jednoho českého týmu ve skupinové fázi, z tohoto pohledu je vidět, že na klubové úrovni začínáme více konkurovat,“ říká trenér Pavel Vrba.

„Myslím si, že největší zrcadlo bude nadcházející kvalifikace nejen pro nás, ale i pro Spartu, Slavii, Boleslav a Jablonec. Tam se ukáže, jestli jsme kvalitně připraveni na Evropu a velké zápasy. Já věřím, že ano,“ nabízí svůj pohled Jakub Brabec.

Fotogalerie