Po postupu do základní skupiny Evropské konferenční ligy zaznamenala Viktoria Plzeň další významný úspěch na evropské scéně. Člen představenstva FC Viktorie Plzeň Raphael Landthaler byl v Berlíně zvolen jako reprezentant třetí subdivize mezinárodní organizace ECA (European Club Association).

ECA, European Club Association, která vznikla v roce 2008, je prestižní sdružení takřka pěti set fotbalových klubů v Evropě. Jejím cílem je chránit kluby na mezinárodní úrovni, vytvářet jim vhodné postavení a posilovat jejich pozici. Snahou ECA je postarat se o to, aby kluby rozhodovaly o směřování fotbalu. Jednotliví členové sdružení si také společně sdílejí své poznatky a posouvají tak úroveň fotbalu.

Raphael Landthaler byl zvolen členem boardu ECA jako reprezentant 3. subdivize. „Ze zvolení mám nesmírnou radost a těší mě, že mohu působit v ECA boardu, který se zabývá budoucností evropského fotbalu. Chtěl bych poděkovat klubům za důvěru. Je to pro mě opravdu čest, že mohu tímto způsobem na mezinárodní scéně reprezentovat nᚠklub. Ze všech klubů jsem cítil, že má Viktoria Plzeň velmi dobrou image a přispělo to k tomu, že jsem dostal dostatek hlasů,“ uvedl po zvolení nový člen boardu ECA Raphael Landthaler. 

V boardu ECA jsou zástupci evropských velkoklubů jako například Paris Saint-Germain, AS Řím, Arsenal, Inter, Bayern Mnichov a další. 

Tento úspěch na evropském diplomatickém poli je pro klub ohromnou ctí a Raphaelovi gratulujeme.