Ve 27. kole se Plzeň rozešla s Jabloncem smírně 1:1. V prvním poločase získala vedení po trefě Adriela Ba Louy, ale ve druhém dějství hosté vyrovnali. Zápas zhodnotil záložník Pavel Šulc a trenér Adrian Guža.

„Do prvního poločasu jsme nastoupili dobře. Hráli jsme líp, byli aktivnější a lepší na míči než Jablonec,“ řekl k úvodní části zápasu Pavel Šulc. „Ve druhém poločase byl lepší Jablonec. Přehrával nás, dostali jsme gól... Šance jsme si vytvořili vlastně až ke konci, kdy Kalvi trefil břevno. Remíza tím pádem asi zasloužená,“ míní klubový odchovanec.

„Byl to dobrý zápas otevřený až do konce, střetli jsme se s velmi kvalitním soupeřem. Bohužel se nám ho nepodařilo zdolat, i když se misky vah mohly naklonit na obě strany,“ doplnil hodnocení utkání s druhým Jabloncem trenér týmu Adrian Guža.

Viktoriáni v druhém poločase trochu vypadli z tempa hry. Kde viděl slovenský kouč příčinu? „Myslím si, že to bylo kvalitou Jablonce. Byli jsme trochu neklidní, vedli jsme a soupeř začal riskovat. Chyběl nám klid v přechodové fázi a tím pádem se Jablonec dostával do zápasového tempa,“ zamyslel se Guža.

Druhé dějství z obou stran bylo i poměrně vyhrocené. „To je fotbal, emoce k němu patří. Na hřišti by to vždy měla být válka, ale po konci utkání to ze všech opadne,“ řekl Pavel Šulc.

Fotogalerie