Hostování Sampsona Dweha i Cheicka Sourého z Vyškova se mění v trvalý přestup. Viktoria využila u obou hráčů opci a podepsala s nimi nové tříleté smlouvy. Červenomodrý dres tak budou oblékat nejméně do roku 2027.

Sampson Dweh přišel do Viktorie před rokem z Vyškova. Nejprve na herní testy, ve kterých přesvědčil trenéra Miroslava Koubka o svých kvalitách a vybojoval si roční hostování s opcí. Tu nyní Viktoria aktivovala a získává liberijského reprezentanta na přestup. Dvaadvacetiletý obránce podepsal v Doosan Areně novou tříletou smlouvu.

„Sampson se velmi rychle adaptoval, dokázal si vybojovat pevné místo v sestavě a své kvality prokazoval jak v ligových zápasech, tak i na evropské scéně. Naše rozhodování tedy bylo zcela jasné, jeho setrvání v našem dresu je důležitou zprávou,“ uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář. „Společně věříme, že dokážeme hráče ještě dále rozvíjet a že Sampson bude i v nové sezoně jedním z našich defenzivních pilířů,“ dodal.

„Ve Viktorce se cítím šastný, máme tady dobrou partu a odehráli jsme skvělou sezonu. Už teď se těším na novou, která bude pro nás všechny opět plná velkých výzev,“ sdělil dvaadvacetiletý obránce.

V dresu Viktorky odehrál v sezoně 2023/2024 celkem 48 zápasů a vstřelil dvě branky.

Novou tříletou smlouvu podepsal s Viktorkou i záložník Cheick Souaré. Odchovanec Olympique Marseille má za sebou vydařené jaro v červenomodrém dresu a rovněž si výrazně řekl o trvalý přestup. „Chvilku trvalo, než se plně adaptoval, což bylo důsledkem lehčího zranění v průběhu zimní přípravy. Pak ale naplno ukázal jeho silné stránky a přínos pro tým. Nad jeho setrváním ve Viktorce tedy nebylo pochyb,“ řekl Daniel Kolář. „Velká škoda byla, že nemohl být již zapsán na soupisku pro vyřazovací část Evropské konferenční ligy, ale o to větší motivací pro něj bude boj o Evropskou ligu, který nás čeká v nové sezoně,“ doplnil Kolář.

„Ve Viktorce jsem spokojený, je tady skvělé zázemí i fanoušci. Těším se na novou sezonu, základem bude dobrá letní příprava a pak do toho opět vlétneme naplno,“ uvedl francouzský křídelník.

Během jarní části sezony odehrál Cheick Souaré 16 zápasů a vstřelil tři branky.