Poslední červencový týden se na Jižní Moravě odehrál jubilejní dvacátý ročník Memoriálu Františka Harašty, na který Viktoria poslala svou sedmnáctku. Kromě ní se turnaje účastnila třeba i Slavie, Sparta nebo česká reprezentace do 16 let. A právě tu viktoriánské naděje porazili ve finále a zvedli nad hlavy trofej pro celkového vítěze!

Naši dorostenci do turnaje vstoupili remízovým utkáním s Olomoucí, o jedinou branku Západočechů se postaral Erik Dulík.

V dalším zápase červenomodří narazili na pražskou Slavii a i v něm byl stav dlouho 1:1. Ve druhém dějství ale Plzeňané dokázali zvrátit skóre na svou stranu a zvítězit 3:2! Na listinu střelců se zapsali Sivák, Honomichl a Böhm.

Následovalo česko-slovenské derby s Bratislavským výběrem a i v něm se mladým viktoriánům zadařilo, a tentokrát i s čistým kontem. Na výhře 2:0 se podílel Jakub Chalupa a Matěj Honomichl.

Ze tří skupinových zápasů tedy svěřenci Davida Vaněčka získali sedm bodů, což jim zaručilo postup do samotného finále, v němž se utkali s národním týmem do šestnácti let!

Utkání s velmi silným soupeřem přineslo taktickou bitvu, ve které ale měli od úvodních minut více ze hry fotbalisté Viktorie, kteří reprezentaci převyšovali nejen fyzicky, ale i územní převahou. A ve 33. minutě za jejich hru přišla sladká odměna, v podobě gólu Matěje Honomichla, jenž svým třetím zásahem na turnaji rozhodl o vítězství svého týmu v utkání a tím pádem mu zajistil i celkové prvenství!

„Český tým jsem osobně viděl při zápase se Zbrojovkou a viděl jsem, jak svého soupeře jasně přejel a zcela zaslouženě vyhrál. My jsme se ale na turnaji prezentovali také velmi dobře a před finálovým zápasem jsem našemu týmu věřil. Myslím, že jsme byli lepší a jsem rád, že jsme tento skvělý turnaj dotáhli do vítězného konce,“ těšilo trenéra Vaněčka.


Výsledky:

FCVP U17 - Olomouc U17 1:1 (1:1)
Gól za FCVP: Dulík

FCVP U17 - Slavia U17 3:2 (1:1)
Góly za FCVP: Sivák, Honomichl, Böhm

FCVP U17 - Bratislavský výběr U17 2:0 (2:0)
Góly za FCVP: Chalupa, Honomichl

FCVP U17 - ČR U16 1:0 (0:0)
Gól za FCVP: Honomichl

Fotogalerie