Svěřenci trenéra Davida Vaněčka vstoupili do jarní části smolnou prohrou, tou se ovšem rozhodit nenechali, ba naopak. Následně najeli na vítěznou sérii, která jim již kolo před koncem ročníku zajistila mistrovský titul! A aby toho nebylo málo, ještě předtím si přivezli bronzové medaile z Memoriálu Vlastislava Marečka. „Je to super úspěch!“ říká Vaněček.

V prvním jarním kole plzeňští viktoriáni do 16 let přivítali své skorojmenovce ze Žižkova. Do zápasu nevstoupili dobře a už v 7. minutě prohrávali o gól. Zkraje druhé půle ale skóre senzačně otočili na 3:1 a vypadalo to, že si dokráčí pro tři body. Pak ale přišel další obrat, tentokrát ze strany hostů. Utkání tedy nakonec skončilo nešastnou prohrou Viktorky 3:4. „Kluci si trochu mysleli, že to půjde samo. Takže o poločase byla bouřka v kabině a dokázali jsme to otočit. Ale stejně jsme nakonec padli,“ zhodnotil utkání 37letý trenér.



„Pak jsme si k tomu něco řekli a od té doby jsme neprohráli,“ pokračuje. Od oné prohry, která nakonec byla jedinou v celém ročníku, jeho mužstvo najelo na parádní vítěznou šňůru, kterou narušila jen remíza 2:2 se Slavií. Celkem od té doby Západočeši odehráli 14 zápasů a 13 z nich vyhráli. A hned z 10 z těchto zápasů odešli s čistým kontem.

Díky skvělé formě se pak červenomodří dlouho drželi na prvním místě se čtyřbodovým náskokem na Bohemians. A právě s „klokany“ se utkali v předposledním kole, které zvládli 2:0 a zajistili si tak mistrovský titul! „Bylo to vlastně takové finále. Titul jsme podle mě získali zaslouženě, ve většině sezony jsme podávali zajímavé výkony. Ty emoce po vítězném zápase s Bohemkou byly nádherné!“ uvedl kouč šampionů Vaněček (reportហz utkání si můžete přečíst ZDE). Jeho svěřenci zvládli vítězně i poslední kolo, v němž porazili Táborsko 3:1. Udělalo tedy vítěznou tečku za vítězným ročníkem!

Za zmínku rovněž stojí střelecké výkony Karla Kardoše (18 gólů) a Adama Šlegela (23 gólů), jenž se dokonce stal králem kanonýrů. A byla by chybou opomenout obranné řady týmu. Ty se totiž postaraly o to, že se Viktorka s 25 inkasovanými brankami ve 30 zápasech stala týmem s nejlepší defenzivou v soutěži!




V dubnu se navíc naděje našeho klubu probojovaly do finálového turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka, odkud si po výhře nad Zbrojovkou Brno odvezli bronzové medaile. „Do té doby, než jsme získali titul, byl bronz z Memoriálu největším úspěchem, jakého jsem s tímhle týmem dosáhl,“ komentoval úspěch Vaněček. „Jsem moc rád, že se nám to podařilo,“ uzavřel.




Článek o úspěchu na Memoriálu Vlastislava Marečka naleznete ZDE.

Fotogalerie