Dorost U19 o víkendu prohrál v Olomouci 0:3 a stále čeká na první vítězství, osmnáctka v Praze na hřišti Meteoru uhrála bod. Sedmnáctka v Olomouci padla, i když usilovala o mohutný obrat. Kategorie U16 přivezla z hlavního města plný počet bodů.

Dorost U19

Ani ve třetím kole se nejstarší dorost Viktorie nedočkal plného bodového zisku, na hřišti Olomouce v Řepčíně padl 0:3. Branky za domácí Sigmu vstřelili dvakrát LukᚠRaab a jednou Daniel Grečmal.

Olomouc U19 – FCVP U19 3:0
Branky: 8. Raab, 14. Grečmal, 68. Raab.
Sestava: Novák – Plecitý (71. Koranda), Fišer, Míka (C), Halász – Uzlík (80. Ruda), Šulc, Kodýdek (69. Kavka) – Hezoučký, Vrba, Selnar.
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Úvodní minuty patřily našemu mužstvu, ale šanci jsme si z tlaku nevytvořili. Utkání hodně ovlivnily dva rychlé góly. V rozmezí 6 minut jsme dvakrát inkasovali. Nejsme v obranné fázi dostatečně důslední. Po zbytek poločasu i v poločase druhém byla hra v poli vyrovnaná, ale šance na snížení nepřicházely. V 70. minutě utkání rozhodl Raab, který využil naší chybné rozehrávky. V závěru trefil ještě Šulc břevno. Vítězství Olomouce je zasloužené, protože jejich hra byla mnohem efektivnější. Stejné situace, ze kterých jsme inkasovali, se nám ve finální fázi vyřešit nepodařilo.“

Dorost U18

Dorost U18 po bezbrankové remíze v základní hrací době prohrál na hřišti Meteoru Praha na pokutové kopy 10:11. Z Prahy si tak odvezl alespoň bod.

Meteor Praha U19 – FCVP U18 1:0pen.
Penalty: 11:10.
Sestava: Riedl – Petrmichl, Řezníček, Strmiska (C), Bartůněk – Ruda, Kuhajda, Lehký – Václavík (74. Popovič), Pecháček (69. Kotěšovec), Patrovský (78. Pavlík).
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Utkání hrané v dobrém tempu bylo bojovné, plné osobních soubojů a mužstvo se s tím dobře vyrovnalo. Největší šanci měl Ruda, kterého vychytal domácí brankář. Při šanci domácích v závěru dobře zasáhl Riedl. Přestože domácí zvítězili v pokutových kopech, výkon mužstva hodnotím pozitivně.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U17

Domácím skvěle vyšel první poločas, po dvou gólech Lukáše Galuse a jedné trefě Kryštofa Daňka totiž vedli 3:0. Viktoriáni se však odhodlali ve druhém poločase zápas minimálně vyrovnat a po brankách Jana Koleruse s Adamem Kronusem k tomu byli opravdu blízko, nicméně třetí gól již nepřidali, a tak padli.

Olomouc U17 – FCVP U17 3:2
Branky: 29. Galus (pen.), 32. Daněk, 34. Galus – 55. Kolerus (pen.), 62. Kronus.
Sestava: Šulc – Koželuh, Kolerus (C), Petržílka, Šimek – Vostárek, Novický, Tesař (57. Pešek) – Votava (61. Královec), Kortan (86. Řezníček), Kronus.
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Od úvodního písknutí jsme byli lepším týmem. Drželi jsme míč a byli jsme schopni se prokombinovat až do zakončení, vytvořili jsme si i pár zajímavých příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Ve 29. minutě byl proti nám nařízený pokutový kop, který soupeř proměnil. V tu chvíli jsme znervózněli, chtěli rychle vyrovnat a udělali jsme další chyby, kterých Olomouc využila a přidala další dva góly. Až po třetí obdržené brance jsme se zklidnili a začali zase hrát svůj fotbal. Do poločasu jsme si vytvořili ještě jednu šanci, kdy po centru ze strany zakončoval hlavou LukᚠVostárek, ale brankáře nepřekonal. Druhý poločas se převážně odehrával v naší režii, po deseti minutách jsme tentokrát kopali penaltu my, a Jan Kolerus snížil na 3:1. V 62. minutě přidal další gól Adam Kronus, ale i přes velké úsilí celého týmu a další střelecké pokusy se nám nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku. A tak jsme bohužel prohráli 3:2.“

Dorost U16

Stále stoprocentní je dorost U16, který si ve třetím kole vyšlápl na Meteor Praha. Po brankách Roberta Aubrechta a Milana Krůty zvítězil na hřišti v Bedřichovské ulici 2:0.

Meteor Praha U17 – FCVP U16 0:2
Branky: 39. Aubrecht, 81. Krůta.
Sestava: Ivanič – Šticha (64. Papež), Štůla, Ferko, Oravec – Vobruba, Sojka (50. Janča), Krůta (82. Nedvěd) – Prokop (70. Brož), Titl, Aubrecht (69. Agapkin).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „V prvním poločase jsme soupeře pustili do několika nebezpečných zakončení, která mohla skončit gólem v naší síti. Prohrávali jsme osobní souboje, špatně jsme zachytávali náběhy domácích hráčů a pozdě jsme reagovali na odražené míče. Chyběla nám také větší odvaha v kombinaci, více se nabízet a hlavně rychleji pracovat s míčem, stejně tak odvaha přebírat míč směrem k soupeřově brance, nikoliv hrát směrem dozadu. Ve druhém poločase jsme se částečně zlepšili, nicméně ideální nᚠvýkon nebyl. Každopádně vítězství proti velice nepříjemnému soupeři si vážíme.“

FOTOGALERIE ZDE

Foto: David Koranda